23 Μαΐου 2007

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ





Η νέα διοίκηση δυσκολεύεται να διαχειριστεί την “καυτή πατάτα” των εργαζόμενων στο Δήμο . Καθώς πλησιάζει απειλητικά το τέλος του έτους , θα πρέπει να εφαρμοστεί ο λεγόμενος νόμος Παυλόπουλου, που αλλάζει το καθεστώς λειτουργίας και των δημοτικών επιχειρήσεων.
Αποτέλεσμα θα είναι να “περισσέψουν” εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Δήμο.

Ως γνωστό η πλειοψηφία έχει προσληφθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση του Οργανισμού Εργασίας Δήμου Αμαρουσίου, η οποία στην ουσία επί -ενοικιάζει στο Δήμο και στις Δημοτικές επιχειρήσεις τους εργαζόμενους. Όμως και η διάρκεια της εν λόγω εταιρείας λήγει μέσα στο 2009. Αναμένεται λοιπόν καυτό φθινόπωρο το 2007, που δεν είναι ότι καλύτερο για Κυβέρνηση –Διοίκηση σε προεκλογική περίοδο.

Τρέχει λοιπόν η νέα δημοτική αρχή να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Προσπαθεί να επηρεάσει
τις εκλογές στα σωματεία του Δήμου, και κυρίως να μην εκφραστούν μέσα από καμία συνδικαλιστική οργάνωση οι πάνω από 600 εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργασίας.
Δυστυχώς όχι πάντα χωρίς αποτέλεσμα.

Ο νέος εργοδοτικός αστέρας του Δήμου κ. Γεώργιος Ιατρίδης που ορίστηκε Πρόεδρος της
Δ.Ε Κυκλοφορίας του Δήμου, ξεπέρασε κάθε όριο. Διαβάστε την επιστολή στη δεύτερη σελίδα, του Σωματείου των Οδηγών της Δημοτικής Συγκοινωνίας ( αυτό που στο παρελθόν επιχειρήθηκε να απολυθεί ο Πρόεδρός του) που απέστειλε στο Δήμαρχο και κοινοποίησε στην
Ομοσπονδία τους και στη ΓΣΕΕ.

Ο εν λόγω εργοδότης προφανώς σε γνώση και για λογαριασμό του δημάρχου, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους ,προσπαθώντας να τους εμποδίσει να γραφτούν στο Σωματείο τους.
Οργανώνει συγκεντρώσεις του προσωπικού, επιχειρώντας να απαξιώσει το Σωματείο, και να αποτρέψει την οργάνωση των εργαζόμενων σε αυτό.

- Προχώρησε σε εκδικητική μετάθεση συνδικαλιστή με προβλήματα υγείας, σε θέση (οδηγός) που λόγω ακριβώς αυτών των προβλημάτων δεν μπορούσε να εργαστεί.

-Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν, όταν το Σωματείο προκήρυξε απεργιακή κινητοποίηση
την Εργατική Πρωτομαγιά. Εκεί ο κ. Ιατρίδης έδωσε τα ρέστα του.
Προφανώς του προκαλούν έμφυτη αλλεργία Εργατικές Πρωτομαγιές, Σωματεία και
τέτοια πράγματα.

Έτσι αφού ειρωνεύτηκε τους εργαζόμενους και το σωματείο τους,
τους τηλεφώνησε σπίτι, τάζοντας 5 ώρες υπερωριακή αμοιβή , σε όποιον δουλέψει
την Πρωτομαγιά !

Και αυτή είναι μόνο η αρχή στο Δήμο Αμαρουσίου.
Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε συνέχεια και στο επόμενο φύλλο.


φωτο: O νέος εργοδοτικός αστέρας του Δήμου Αμαρουσίου