23 Μαΐου 2007

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Επίσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποίησαν αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργατικών Κατοικιών & Κ. Κηφισιάς και κάτοικοι της περιοχής.
Αυτή τη φορά, το θέμα ήταν η αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης στις Εργατικές. Το έργο είχε ξεκινήσει από το Δήμο πριν τις εκλογές και σταμάτησε λίγο μετά χωρίς κανείς να εξηγήσει τους λόγους.
Καθώς είχε προηγηθεί επιστολή του Συλλόγου, που εξέθετε την κατάσταση, ο Δήμαρχος ήταν προετοιμασμένος για να δώσει τις απαντήσεις του.
Ο Δήμαρχος, λοιπόν, είπε τα εξής: «Από μεριάς του Δήμου το έργο έχει ολοκληρωθεί. Δηλ. έγινε η αντικατάσταση των κεντρικών αγωγών του δικτύου και αυτό που απομένει είναι η αντικατάσταση των συνδέσεων των σπιτιών με τον κεντρικό αγωγό. Αυτό όμως απαιτεί, άλλη, τρίμηνη μελέτη, μετά έγκριση ξανά του προϋπολογισμού από το Δήμο, δηλ. τυπικές διαδικασίες, οι οποίες όμως θέλουν αρκετό χρόνο». Τόνισε δε, επανειλλημένα «ότι οι κάτοικοι δεν θα πληρώσουν τίποτα γι’ αυτό το έργο, ενώ κανονικά θα έπρεπε και ότι δεν πρέπει να έχουν παράπονο».
Πήρε όμως πληρωμένη απάντηση από τον κ.Κανακάκη(ΣΥΝ), ότι αυτό ήταν υποχρέωση του Δήμου με απόφαση, γιατί πρόκειται γι’ αντικατάσταση και όχι τοποθέτηση νέου αγωγού, άσχετα αν αυτός μπήκε από τον ΟΕΚ και όχι από τον Δήμο.
Επίσης, από πλευράς αντιπολίτευσης μίλησε και ο κ. Βάρσος(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ) που αρίθμησε τα προβλήματα της περιοχής, έχοντας όμως τις δικές του ευθύνες για το ότι δεν λύθηκαν, ούτε επί Δημαρχίας του. Αλλά και ο κ. Μπόζος (ΠΑΣΟΚ) ο οποίος, καυτηρίασε την στάση της Δημοτικής αρχής, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «οι Εργατικές έχουν καταντήσει η ντροπή της Κηφισιάς, με την απραξία τόσων χρόνων των Δημοτικών αρχών».
Έμεινε αναπάντητο όμως το ερώτημα γιατί δεν έγινε από το Δήμο μια ολοκληρωμένη μελέτη που να αφορά, και τον κεντρικό αγωγό, και τις συνδέσεις με τα σπίτια, αφού αποφάσισε τελικά να ξεκινήσει το έργο που υποσχόταν για δεύτερη τετραετία, αλλά και οι προηγούμενοι πριν από αυτόν;
«Εν τω μεταξύ τα παιδιά παίζουν στους δρόμους, με τα νερά από τις αποχετεύσεις να τρέχουν και είναι θέμα υγείας πάνω απ’ όλα για τους κατοίκους» όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου όταν τελικά πήρε το λόγο.
Δηλαδή η Δημοτική αρχή είπε ότι οι κάτοικοι πρέπει να «ευγνωμονούν» το Δήμο που έκανε έργο υποδομής, έστω και μισό (για το άλλο μισό πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα), λες και δεν ήταν υποχρέωση του. Η αίσθηση πως αρκετά ασχοληθήκαμε με τους «απαιτητικούς» κάθε φορά κατοίκους των Εργατικών βγήκε από τα συμφραζόμενα της προεδρεύουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, «όσοι δεν έχουν άλλη δουλειά, αν θέλουν….., η ατμόσφαιρα είναι λίγο αποπνικτική με τόσο κόσμο εδώ μέσα».
Μάλλον την επόμενη φορά πρέπει να είμαστε περισσότεροι.

ΛΟΥΚΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ