3 Δεκεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Συζητούσαν 500 απολύσεις



Σε ένα από τα τελευταία θυελλώδη δημοτικά συμβούλια του δήμου Αμαρουσίου, στα πλαίσια μιας ενδοικογενειακής κόντρας με πρώην αντιδήμαρχό του ο δήμαρχος “αποκάλυψε” ότι δέχθηκε στο παρελθόν εισήγηση από τον πρώην να προχωρήσει άμεσα σε 500 απολύσεις μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.

Ο πρώην βέβαια τον διέψευσε αποκαλώντας τον ψεύτη, και το θέμα έμεινε εκεί.
Αποκαλύφθηκε έτσι από τους ίδιους ότι εδώ και πολύ καιρό συζητάνε το θέμα, και διαφωνούν μάλλον στον αριθμό και στον τρόπο που θα γίνουν οι απολύσεις.

Πώς να τους πιστέψουν μετά οι εργαζόμενοι, που πασχίζουν να τους πείσουν πως δίνουν την μάχη “θεσμικά” ενάντια στους ομοϊδεάτες υπουργούς του κόμματός τους για να σώσουν με νομοθετική ρύθμιση τις θέσεις εργασίας ;
Όταν η περιβόητη και πολυδιαφημισμένη από το δήμαρχο νομοθετική ρύθμιση στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε, απ’ ότι φαίνεται δίνει ένα χρόνο παράταση για την εφαρμογή του σχεδίου, που η υλοποίησή του θα οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις.

Ήδη συζητάνε για κριτήριο εντοπιότητας , να απολυθούν δηλ. όσοι δεν είναι μαρουσιώτες.

Το επόμενο χρονικό διάστημα ,λόγω της οικονομικής κρίσης είναι ευνοϊκό για το διοίκηση, καθώς οι απολύσεις δεξιά και αριστερά θα είναι καθημερινό θέμα στα δελτία ειδήσεων. Η σαλαμοποίηση του πακέτου , οι ενδεχόμενες οικειοθελείς μετατάξεις στην περιφέρεια ημετέρων κ.α, δίνουν τη δυνατότητα σταδιακής μείωσης
και επιλεκτικών απολύσεων, επιδιώκοντας και τη συναίνεση των σωματείων , που θα κληθούν να επιλέγουν το λιγότερο κάθε φορά κακό.

Το μόνο που ζητάει η διοίκηση από τους εργαζόμενους είναι “ησυχία για να κάνει τη δουλεία της και να διασωθούν όσοι περισσότεροι γίνεται”.
Οσοι μπουν σε αυτό το τρυπάκι χάσανε. Όπως χάσανε οι εργαζόμενοι σε δεκάδες εργασιακούς χώρους που έκλεισαν και αποδέχθηκαν την συνενοχή τους στην επιλογή του ποιοι θα απολυθούν.

Αντίθετα η μόνο τους ελπίδα είναι η συνέχιση του αγώνα, η ενημέρωση των κατοίκων, ο συντονισμός με τους άλλους δήμους, η ενότητα με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται ιδιαίτερα σήμερα.