11 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωση της Ολύμπια Athienitis KAE


Ημερομηνία Ανακοίνωσης: 5/1/2009

 

Η διοίκηση της Ολύμπια Athienits ΚΑΕ ενημέρωσε αργά σήμερα το απόγευμα τη FIBA ότι είναι πλέον και πρακτικά αδύνατον για την ομάδα μας να ταξιδέψει στο Ισραήλ, προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα απέναντι στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Η Ολύμπια είχε εγκαίρως ενημερώσει την FIBA μέσω της ΕΟΚ για την ανησυχία της σχετικά με τα γεγονότα στο Ισραήλ από τις 29 Δεκεμβρίου, αλλά δυστυχώς δεν έλαβε καμία απάντηση, με δεδομένο ότι τα γραφεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας ήταν κλειστά από τις 23 Δεκεμβρίου του 2008 μέχρι σήμερα 5 Ιανουαρίου. Σήμερα το πρωί η Ολύμπια επανέλαβε τις ενστάσεις της στη FIBA και το μεσημέρι έλαβε την απάντηση ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις: Η μία να γίνει το παιχνίδι κανονικά στην Ιερουσαλήμ, και η άλλη να μεταφερθεί σε άλλη έδρα, μακρυά από το Ισραήλ. Η Ολύμπια απάντησε ότι επιθυμεί την μεταφορά της έδρας στην Ελλάδα ή την Κύπρο και στις 5 το απόγευμαη FIBA ανταπάντησε ότι το παιχνίδι θα γίνει τελικά όπως είχε προγραμματιστεί, δηλαδή την Τετάρτη το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ.


Ωστόσο για να μπορέσει η ομάδα μας να είναι συνεπής στο «ραντεβού» θα έπρεπε να ταξιδεύει από τις 4 το απόγευμα ώστε να προλάβει τη βραδυν τήν πτήση για Τελ Αβίβ και να είναι εγκαίρως στην Ιερουσαλήμ, κάτι που φυσικά ήταν αδύνατο.

Κατά συνέπεια η Ολύμπια ενημέρωσε τη
FIBA πως κάτι τέτοιο δεν ήταν τεχνικά δυνατό και ζήτησε επανεξέταση του αιτήματος της για αλλαγή ημερομηνίας του παιχνδιού, ώστε να μπορέσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, αναμένοντας την τελική απάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας.