20 Ιανουαρίου 2009

JUMBO - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
http://emporoipalliloi.blogspot.com/2009/01/blog-post_27.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών και το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009 πραγματοποιήσαμε συμβολικό αποκλεισμό σε 13 καταστήματα JUMBO σε Αθήνα-Πειραιά και πανελλαδικά.
Η συμβολική κατάληψη από τα σωματεία ήταν μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία JUMBO με αφορμή την απόλυση εργαζόμενου που πρωτοστάτησε στην οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επιχείρηση JUMBO.
Η επιχείρηση JUMBO με ομάδα εντεταλμένων, προσπάθησε να εξαγοράσει τον εργαζόμενο προτείνοντας του 50.000 ευρώ για να αποχωρήσει ¨οικειοθελώς¨ και όταν ο εργαζόμενος αρνήθηκε η εργοδοσία προσπάθησε να τον εκφοβίσει με μαφιόζικες και εκβιαστικές μεθόδους.
Τέτοιες μέθοδοι δεν θα περάσουν Η Ελλάδα δεν θα γίνει αλά Αμέρικα όπου η εργοδοσία φτιάχνει καρτέλ που απειλούν συνδικαλιστές και εργαζόμενους.
Το ταξικό κίνημα έχει μακρόχρονη πείρα. Μόνο ο ανυπόταχτος αγώνας, η αγωνιστική στάση φέρνει αποτελέσματα.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, σε διαφορετική περίπτωση κλιμακώνουμε τη δράση μας πανελλαδικά ενάντια στις μαφιόζικες και εκβιαστικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η εργοδοσία JUMBO.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ