10 Φεβρουαρίου 2009

Καταδίκη Τζανίκου για το MALL

  Οταν  κατασκευάζονταν  το MALL, το ΣτΕ έβγαλε αντισυνταγματικη την κατασκευή και την υπουργική απόφαση που την νομιμοποιούσε.  Το έργο δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Δικαστές, αστυνομία  "σφύριξαν αδιάφορα" μέσα στον πυρετό των ολυμπιακών κατασκευών. Τώρα κατόπιν εορτής ( τσάμπα είναι ) αποφασίζουν ότι κακώς έγινε. Ομως "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" και τα λεφτά είναι πολλά. Η δύναμη που κινεί τα πάντα είναι το χρήμα και το κέρδος, και μπροστά σε αυτό τον υπέρτατο νόμο, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι απλά ..." ενοχλητικές", και σε κάθε περίπτωση παράπλευρες απώλειες μπρόστα στο  καθημερινό ξεζούμισμα των εργαζόμενων που κινούν τη μηχανή του μεγαλύτερου επιχειρηματικού κέντρου (Μαρούσι,Κηφισίας Μall κ.α). 

Από το γραφείο του Συνδυασμού ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ , λάβαμε το παρακάτω email :

12 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 ΜΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

  Την   19η .Ιανουαρίου  στο Τριμελές Εφετείο  Αθηνών  συζητήθηκε η  έφεση  του πρώην Δημάρχου Π. Τζανικου στη μήνυση του κ. Δορυλαου Κλαπάκη ( με δικηγόρο τον κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο) με αντικείμενο τα όσα ελέγχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο  εξ` αφορμής της Ομόφωνης  αμετάκλητης Απόφασης 1528 / 03 της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας  η οποία (  μετά από αίτηση ακυρώσεως του κ. Κλαπακη) έκρινε ως αντισυνταγματική την κατασκευή του Μall , ακυρώνοντας  ταυτόχρονα την Υπουργική Απόφαση στην οποία  είχε βασιστεί αυτό το αυθαίρετο κτίσμα .

  Η Δίκη στο μεγαλύτερο μέρος της περιεστραφη γύρω από την νομιμότητα  των πράξεων του Δημάρχου και όλων των άλλων εμπλεκομένων εκείνη την εποχή .

   Ακριβώς διότι η δίκη έθιξε τέτοια θέματα έντονης κοινωνικής σημασίας είμεθα υποχρεωμένοι να καταστήσουμε κοινωνούς της  τους πολίτες του Αμαρουσίου .

   Μετά δυο μέρες ακροαματικής διαδικασίας και αφού  αναλύθηκε  όλη η πορεία  κατασκευής  του Μall  ο π. δήμαρχος  καταδικάστηκε με τελεσίδικη απόφαση σε 12 μήνες  φυλακή .

   Οι    ισχυρισμοί που προέβαλε ο κατηγορούμενος Π. Τζανίκος ,

      -  Ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι

-          Ότι το Μall  δεν προξένησε περιβαντολογικες  καταστροφές και

-          Ότι  τα τεραστία χρέη του Δήμου δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο

 Ζητώντας μείωση ποινής λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγιναν δεκτοί από το Δικαστήριο .

  Αλλά και   η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου  για μείωση της ποινής  λόγω προτέρου έντιμου βίου και αυτή  δεν έγινε δεκτή  και τελικά το Δικαστήριο υιοθέτησε  και απεδέχθη την πρόταση της Εισαγγελέως και  διατήρησε ολόκληρη  την προτεινόμενη ποινή των 12 μηνών  απορρίπτοντας όπως προαναφέραμε όλους τους ισχυρισμούς και τα ελαφρυντικά του κατηγορούμενου κ. Π. Τζανικου .

  Η  Εισαγγελέας  μάλιστα  αναφερόμενη στην ανέγερση του Μall εκτός των άλλων αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τόσα παράνομα μεγαθήρια και κατέληξε με τις φράσεις

   «ΕΛΕΟΣ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»

   Στην ανωτέρω δίκη υπέρ της μήνυσης   του κ. Δορυλαου  Κλαπακης και κατά του π. Δημάρχου Π. Τζανικου κατέθεσαν , η Δικηγόρος κ. Κατερίνα Ψάλτη  , ο καθηγητής Πολυτεχνείου κ. Γεώργιος Σαριγιαννης και ο  συμπολίτης μας Πέτρος  Κουκουζας .

  Ενώ υπέρ του κ. Τζανικου  οι κ.κ.  Γ. Σικαμιώτης και Δ. Βλάχος  

  Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του Μall  καθώς  έχουν προσδιορισθεί άλλες  5  δίκες και φυσικά και η Αγωγή  μας που δικάζεται την 30η Απριλίου του 2009 δια της οποίας ζητούνται 600 εκ. ευρω υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τους άμεσα υπαιτίους ( την Εταιρία Λάμδα και τον π. Δήμαρχο ) μέχρι της εφαρμογής  της ομόφωνης απόφασης  1528 / 03 της  Ολομελείας του Συμβουλίου της  Επικρατείας .

   Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τις  συνεχείς αιτήσεις  μας  ,τώρα και δυο ολόκληρα χρόνια ,προς τον Δήμο Αμαρουσίου και προς την  άμεσα εμπλεκόμενη Εταιρία  «Αθμονον» , του αποκαλούμενου ``Ομίλου Δήμου Αμαρουσίου ``,  και οι δύο αυτοί φορείς αρνούνται να μας χορηγήσουν τα απαιτούμενα έγραφα. Η άρνησή τους αυτή υποδηλώνει περιφρόνηση προς τον πολίτη και στρέφεται κατά των συμφερόντων του Δήμου Αμαρουσίου και κατ` επέκταση των Δημοτών  αυτής της πόλης και υπέρ του ιδιώτη.