23 Μαρτίου 2009

Με το θάρρος της γνώμης (2)

Σε άρθρο που έχει δημοσιευτεί στο ΠΑΚ δεν είχα προλάβει τα γεγονότα γιατί όπως πάντα αυτά σε προλαβαίνουν και κάποιες φορές σε προσπερνούν.
Μια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο μου και απάντησα, όπως γίνεται συνήθως- απαντώ πάντα και δεν διαλέγω τους συνομιλητές μου- και από την άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, κ. Κων/νος Μυλόβας.
Ήθελε να βγω στην ραδιοφωνική του εκπομπή και να εκθέσω τα όσα αντιμετωπίζουμε ως Επιτροπή κατοίκων για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και ως Πρόεδρος ενός συλλόγου για τα θέματα των ακτινοβολιών.
Μου είπε, θα είναι ο δήμαρχος της πόλης της Ν. Ιωνίας και ένας επιστήμονας, για τα της Φυσικής θέματα.
Φυσικά και δέχθηκα να βγω, για να βοηθήσουμε με τις οποίες δυνάμεις μας και να ενημερώσουμε τον κάθε κάτοικο, που βρίσκεται κοντά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας.
Με πήρε, με ξαναπήρε και μου έλεγε κάθε φορά τις οποίες δικαιολογίες του Δημάρχου Ν. Ιωνίας, που δεν ήθελε να βγει , όπως και αποδείχθηκε στην πράξη, στην εκπομπή «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΖΕΙΣ», του ΑRENA 89.2 FM.

Αυτό όλο κράτησε 17 ημέρες και τελικά βλέποντας πως η εκπομπή θα γίνει χωρίς αυτόν - έχοντας προσπαθήσει να μεταθέσει το θέμα στον κ. Δακουτρο Ν., Αντιδήμαρχο τεχν. Έργων - δέχθηκε ο πρώτος πολίτης της πόλης μας να μας κάνει την τιμή να παρέμβει στην εκπομπή.
Πρέπει να πω, πως με απαξίωσε ως άνθρωπο και προσωπικότητα στο Δημοσιογράφο και το ίδιο φυσικά έκανε στην εκπομπή ζωντανά.
Νέο Ήθος Νέο Ύφος, όμως σας τα επιστρέφω κ. Δήμαρχε με όλο τον σεβασμό, μόνο για την θέση σας.
Ο κ. Μακαρώνης, είναι ένας απλός άνθρωπος που αν θέλετε είναι λίγο ποιο ευαισθητοποιημένος σε κάποια θέματα του περιβάλλοντος και των ακτινοβολιών.
Ως Πρόεδρος τις Επιτροπής για τις κεραίες στην Ν. Ιωνία και ως Πρόεδρος του Διαδημοτικού Συλλόγου «Πολίτες για την Προστασία της Υγείας και του Περιβάλλοντος από τις Ακτινοβολίες» έχω δει Δημοτικούς Άρχοντες αδιάφορους, άλλους ευαισθητοποιημένους και ευτυχώς είναι αρκετοί αυτοί, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας δεν συγκαταλέγεται στους δεύτερους -δυστυχώς για την πόλη μας.
Για ότι σας αναφέρω, έχω τις αποδείξεις και έτσι δεν θα δώσω σε κάποιους τη χαρά να με αποκαλέσουν ψεύτη ή ότι λασπολογώ εναντίον ενός- με αποδείξεις- αδιάφορου Δημάρχου για θέματα ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος.
Την ώρα της εκπομπής έγιναν τραγελαφικά γεγονότα, που όταν θα ακούσετε ολόκληρη και χωρίς μοντάζ θα καταλάβετε τι εννοώ και φυσικά θα βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.
Ο δημοσιογράφος και ο Σταθμός φρόντισε να έχω ένα αντίγραφο της εκπομπής που θα πάει σε όλους τους πολίτες της Ν. Ιωνίας πόρτα πόρτα.
Δεν έχει κανένας δικαίωμα να απαξιώνει ή να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε ένα άνθρωπο που αγωνίζεται για ένα καλύτερο και ασφαλές για μας και τα παιδία μας περιβάλλον. Όποια θέση και αν κατέχει- που εμείς εξάλλου του την δώσαμε και δεν είναι κληρονομική.
Φάνηκε πως η διαλλακτικότητα και η καλοσύνη μου, έκαναν κάποιους να πιστέψουν πως μπορούν να παίζουν με την προσωπικότητα μου και την υπόληψη μου, λάθος τους μεγάλο!

Να γνωρίζουν πως καθαρός ουρανός, αστραπές δεν τις φοβάται.

Λυπάμαι ειλικρινά που φτάνω σε αυτό το σημείο να απαντήσω , αλλά δεν είχα αλλά περιθώρια να προστατευτώ, από ανθρώπους που δεν έχουν μέτρο στο λόγο τους, όταν έχουν μια υψηλή θέση και νομίζουν πως μας έκαναν και την χάρη να την πάρουν. Για το καλό μας.
Όσο για τον φίλο κ. Δακουτρο Ν., Αντιδήμαρχο Τεχν. Έργων Δήμου Νέας Ιωνίας, τον ευχαριστώ πολύ για ότι έκανε για τον Σύλλογο και το θέμα των κεραιών. Εύχομαι να συνεχίσει να είναι ένας ευαισθητοποιημένος άνθρωπος, ένας αξιόλογος καθηγητής.
Αλλά θα πρέπει να γνωρίζει, πως κάθε άνθρωπος έχει τα όρια του, την αξιοπρέπεια του που δεν επιτρέπεται κανείς να του την καταπατήσει, όσο ψηλά και αν είναι.
Και ακόμη πως οι πολίτες της πόλης μας ψηφίσαν Δήμαρχο και όχι Αντιδημάρχους , αν δεν ήταν αναγκαίοι οι Δήμαρχοι θα ψήφιζαν μόνο Αντιδημάρχους. Άρα μάλλον είναι και θα πρέπει να συνεισφέρουν με την παρουσία τους και τη θέση τους σε όλα τα προβλήματα της πόλης και των πολιτών της. Κάτι που ο κ. Χαραλάμπους έκρινε σκόπιμο να παραβλέψει. Το μεταθέτω ευθύνες δεν είναι πάντα καλό κύριε Δήμαρχε . Σας καλώ λοιπόν να απολαύσετε την εκπομπή και θα διαπιστώσετε όπως και εγώ ότι οι εξουσία φέρνει αλαζονεία σε κάποιους.


Με Εκτίμηση
Χρήστος Μακαρώνης