3 Μαρτίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων

για την Αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την Κατάργηση του Δουλεμπορίου στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΚΟΠ

για το σύγχρονο δουλεμπόριο και την «μαύρη» εργασία

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

6:00 μ.μ., αίθουσα ΜΑΧ, Πολυτεχνείο

 Το πανελλαδικό κίνημα συμπαράστασης που αναπτύχθηκε με αφορμή την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, συνεχίζει και εντείνει την πολύμορφη δράση του.

Η Πρωτοβουλία μας, μαζί με την ΠΕΚΟΠ (Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού) και αλληλέγγυους εργαζόμενους, νέους και συλλογικότητες, οργάνωσε δύο μεγάλες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 22 Γενάρη και στις 19 Φλεβάρη. Με παρεμβάσεις σε επιθεωρήσεις εργασίας απαιτούμε να γίνουν επιτόπιοι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, ώστε χωρίς προϊσταμένους και στημένους ψευτο-ελέγχους οι καθαρίστριες να αποκαλύψουν τις πραγματικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Απαιτούμε από διοικήσεις νοσοκομείων, δημόσιων οργανισμών να δώσουν στην ΠΕΚΟΠ τις συμβάσεις του αίσχους που υπογράφουν με τους εργολάβους, για να αποκαλυφθεί ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλλουν αλλά και η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.

Η επιμονή και ο αγώνας αυτός, με οδηγό την ηρωική Κωνσταντίνα, φέρνει νίκες. Στην παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του ΗΣΑΠ στις 25/2, πετύχαμε ώστε ο διοικητής του οργανισμού να υπογράψει συμφωνία με την ΠΕΚΟΠ με την οποία δεσμεύεται να καταγγείλει την σύμβαση με την ΟΙΚΟΜΕΤ, καθώς και να εισηγηθεί την πρόσληψη των καθαριστριών ως μόνιμου προσωπικού, μισθοδοτούμενου από τον ΗΣΑΠ.

Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους και θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη. Να κάνουμε ασφυκτική την πίεση στην κυβέρνηση, για να ξηλωθούν οι νόμοι του σύγχρονου δουλεμπορίου. Θα είναι σημαντικό βήμα στον αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου που επιχειρεί να φορτώσει στους εργαζομένους τις συνέπειες της κρίσης του.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, καλούμε τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους μετανάστες, τους νέους, να συμμετάσχουν μαζικά στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει για το σύγχρονο δουλεμπόριο η ΠΕΚΟΠ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 6:00 μ.μ., στην αίθουσα ΜΑΧ του Πολυτεχνείου.

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ!

28.02.2009

 Τρίτη 3 Μάρτη, στις 7.00 μ.μ. στα γραφεία ΣΕΦΚ/Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (Λόντου 6, Εξάρχεια)  θα γίνει σύσκεψη της Πρωτοβουλίας  με θέμα την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης και τον προγραμματισμό της κινητοποίησης για τις 19 Μάρτη.