4 Μαρτίου 2009

Νόμος είναι το δίκιο του πελάτη


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Σανιδάς με έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος δίνει εντολή στους κατά τόπους εισαγγελείς:

1. να γίνουν πολύ γρήγορα οι δικαστικές διαδικασίες που έχει κινήσει η εργοδοσία των Jumbo για τα «εγκλήματα» όπως αναφέρει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων


2. ονομάζει «έκνομες δραστηριότητες» τις κινητοποιήσεις και διατάσει αυτόφωρη διαδικασία και συλλήψεις των «πρωταίτιων των τελούμενων εγκλημάτων» όπως αναφέρει.

Η ενέργεια αυτή του Σανιδά αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση ταύτισης και εξυπηρέτησης και προσωπικά του ίδιου με τους στόχους και τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
Το ταξικό κίνημα δηλώνει ότι: 
δεν καθορίζει τη στάση του από τέτοιες ενέργειες. Δεν τρομοκρατείται.( αναφέρει  Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΜΕ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Στις 27 Μάρτη γίνεται το Εφετείο του συνδικαλιστή Δημήτρη Πουλόπουλου που καταδικάστηκε πρωτόδικα για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο συνάδελφος, συνδικαλιστής από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και μέλος της συνδικαλιστικής κίνησης «Αυτόνομη Εργατική Πρωτοβουλία» καταδικάστηκε, στις 19/9/2008, σε 10μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή μετά από μήνυση της διεύθυνσης του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Ευρωπαϊκή Πορεία» (Άνω Πετράλωνα). Είχε μηνυθεί, επειδή υπερασπίστηκε μαζί με εργαζόμενους από διάφορους κλάδους εκπαιδευτικό που απολύθηκε από το συγκεκριμένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών.

Το «τεκμήριο» του εγκλήματός του ήταν η προκήρυξη της Αυτόνομης Εργατικής Πρωτοβουλίας που κατήγγειλε την απόλυση του εκπαιδευτικού και την οποία η διεύθυνση της «Ευρωπαϊκής Πορείας» θεώρησε συκοφαντική.

Η διεύθυνση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών είχε επιδοθεί σε μια βιομηχανία μηνύσεων ενάντια στον απολυμένο καθηγητή, καθώς και ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές που βρέθηκαν στο πλευρό του.

Δεν είναι μόνο η μήνυση σε βάρος του συναδέλφου Πουλόπουλου Δημήτρη. Μήνυση είχε κατατεθεί εναντίον της Καπερνάρου Σύλβιας (προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ξένων Γλωσσών Φροντιστηρίων «Ο Βύρωνας», του Πρωτούλη Γιάννη (μέλος, τότε, της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας), Καλόβουλου Αντώνη (από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών), οι οποίοι σαν αντιπροσωπία επισκέφτηκαν το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Ευρωπαϊκή Πορεία», την επομένη της απόλυσης, για να διαμαρτυρηθούν.   

Την άποψη της εργοδοσίας υιοθέτησαν οι δικαστές, παρά την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος θεώρησε ότι ο συνάδελφος ενήργησε μέσα στα επιτρεπόμενα συνδικαλιστικά πλαίσια.  

Είναι πρωτοφανές να ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση όπως αυτή κάθε φορά εκφράζεται, είτε με μοίρασμα ανακοινώσεων, είτε με παράσταση διαμαρτυρίας, είτε με συγκέντρωση έξω από τον εργασιακό χώρο.

Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου Πουλόπουλου Δημήτρη. Θεωρούμε ότι η απαλλαγή του από το Εφετείο είναι μονόδρομος

Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία

Όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις 

και την ποινικοποίηση της εργατικής αλληλεγγύης