6 Μαΐου 2009

Ψήφο Σ κατα συνείδηση

γράφει ο Σχολιαστής

Το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στη βουλή (το Β με β) ουδόλως με εξέπληξε. Οι βουλευτές (το Β με β) ψήφισαν σύμφωνα με αυτά που τους έλεγαν τόσες εβδομάδες. Αν τώρα δεν καταλαβαίνετε που μπαίνει το πρώτο κενό ανάμεσα στις λέξεις της φράσης «ψηφοσκατασυνειδηση» δεν σας φταίνε οι εκλεγμένοι. Στο κάτω κάτω, εσείς τους εκλέξατε, δεν ανέβηκαν με το ζόρι!



Τα κόμματα το βροντοφώναζαν ξεκάθαρα τόσες βδομάδες. Το έλεγαν σε όλους τους τόνους και προς όλους τους εμπλεκόμενους. Στην υπόθεση Παυλίδη, ψήφοςσκατάσυνείδηση! Τώρα αν εσείς ερμηνεύσατε αυτήν την ξεκάθαρη εντολή ως «ψήφος κατά συνείδηση» φταίει μάλλον το ξερό, ημιμαθές, αισιόδοξο αλλά και προκατειλημμένο με τις φράσεις κεφάλι σας, σε θλιβερό συνδυασμό με το ότι ενδεχομένως να διαθέτετε και συνείδηση.

Αν όμως, είσαι βουλευτής (το Β με β) του κυβερνώντος κόμματος
σκέφτεσαι (λέμε τώρα) ξεκάθαρα (λέμε τώρα) ότι αν πας τώρα σε εκλογές το κόμμα σου θα χάσει. Και εσύ έχεις πολλές πιθανότητες να μην εκλεγείς καθώς οι βουλευτές του κόμματος από 151 θα μειωθούν σε 90, άντε βαριά βαριά 100. Θυμάσαι επίσης ότι εκλογές σημαίνουν έξοδα και εσύ ακόμα δεν έκανες απόσβεση στα προηγούμενα. Τέλος, ο εγκέφαλός σου δεν μπορεί με τίποτα να αγνοήσει ότι θα πρέπει να βρεις και δουλειά. Και είναι ζούγκλα εκεί έξω!!

Οπότε, αν είσαι βουλευτής (το Β με β), το κενό στη λέξη ψήφοσκατάσυνείδηση μπαίνει αυτόματα, αυτοδίκαια, αυτεπάγγελτα και αυτονόητα ανάμεσα στο «ο» και στο «σ».
Ψήφος Σκατασυνείδηση.

Στο σκίτσο η κατάντια μερικών...

Δημοσιεύθηκε στον ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ:
http://osholiastis.blogspot.com/2009/05/blog-post_05.html