28 Αυγούστου 2009

Ολεγκέρ Πρέσας: Ενας Καταλανός επαναστάτης



του Αλέξανδρου Τομαρά στο aek365.gr

Η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ολεγκέρ Πρέσας, ο οποίος είναι γνωστός τόσο από τη θητεία του σε Μπαρτσελόνα και Άγιαξ, όσο και για τις αριστερές πολιτικές του πεποιθήσεις.


... Ωστόσο, εκείνο που θα προκαλέσει πάταγο στην Ισπανία, θα είναι ένα άρθρο του Ολεγκέρ στην Βασική εφημερίδα, «Berria», το 2007, στο οποίο θα υποστηρίξει τον Χουάν Ιγνάθιο ντε Χουάν Χάος, ο οποίος σαν μέλος της ΕΤΑ, το 1987 είχε σκοτώσει με βόμβα 25 άτομα (αστυνομικούς και στρατιώτες). Το άρθρο του αυτό θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ισπανία και ακόμη και ο Φρανκ Ράικαρντ και ο Χοάν Λαπόρτα θα καταδικάσουν την ενέργεια του παίκτη τους.
Μάλιστα, εξ αιτίας του συγκεκριμένου άρθρου, ο Ολεγκέρ θα χάσει και την χορηγό εταιρία του Kelme. Απαντώντας στους επικριτές του ο Ολεγκέρ, σε συνέντευξή του είχε τονίσει: «Αυτά που περνώ εγώ τώρα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που περνούν καθημερινά άλλοι άνθρωποι. Αυτό που με στεναχώρησε είναι ότι οι πιο πολλοί δεν διάβασαν καν το άρθρο μου. Αν οι άνθρωποι που με κατηγορούν συμμετείχαν σε έναν διάλογο με νοημοσύνη και επίπεδο, τότε δεν θα είχα πρόβλημα, αλλά δεν το έκαναν.
ολόκληρο το άρθρο: http://www.aek365.gr/article.php?id=15547
Δείτε επίσης:
Επιμέλεια: B.Γονατάς