12 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Αντικαταστάθηκαν 5 "ασφαλή και ακίνδυνα" λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας



Στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού του στόλου των οχημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια πέντε νέων μίνι λεωφορείων, τα οποία πρόκειται να αντικαταστήσουν παλαιότερα και να ενισχύσουν το έργο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Ο διαγωνισμός και η προμήθεια των νέων αυτών λεωφορείων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2009.Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι από τις αρχές του 2010 να έχει ξεκινήσει η διαδικασία σταδιακής αντικατάστασης των οχημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ώστε οι μετακινήσεις των πολιτών να γίνονται με σύγχρονα λεωφορεία, φιλικά στο περιβάλλον, με χαμηλό κόστος συντήρησης

Πολύ κουβέντα έγινε και πολύ δημοσιότητα δόθηκε το τελευταίο διάστημα για την προμήθεια 5 "νέων" λεωφορείων για τη δημοτική συγκοινωνία Αμαρουσίου.
Εκτός από τα γνωστά τελετουργικά επικοινωνιακής κατανάλωσης, το γεγονός συνδέθηκε και με φιλόδοξες αναλύσεις και προθέσεις περί μητροπολιτικών δήμων, δημάρχων και εν γένει μητροπολιτών
Κανείς δεν αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις σοβαρές καταγγελίες του Σωματείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, λίγους μήνες πριν, για την επικινδυνότητα των παλιών λεωφορείων που χρησιμοποιούσε (και χρησιμοποιεί ) η δημοτική συγκοινωνία Αμαρουσίου:
"δεν υπάρχει τεχνικός ασφαλείας, τα λεωφορεία είναι δεκαετίας και παρότι ο ίδιος ο δήμαρχος Αμαρουσίου είχε υποσχεθεί ότι θα ανανεωθούν, δύο χρόνια τώρα δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή σε κανένα. Η ακαταλληλότητα των λεωφορείων δεν είναι τωρινή υπόθεση, αλλά ισχύει σχεδόν από την εποχή που αυτά πρωτοβγήκαν στους δρόμους, αφού δέχονται περισσότερους επιβάτες από τις προδιαγραφές: «Μέσα στο "κόκκινο" μπορούν να βρίσκονται μέχρι 35 άτομα, 15 καθισμένοι και 20 όρθιοι. ∆εν μπορούν να βρίσκονται 50 και 60 άτομα συνέχεια, στριμωγμένοι και να ταλαιπωρούνται Αν όμως δεν σταματήσουμε σε κάποια στάση, επειδή το λεωφορείο είναι ήδη υπεράριθμο, εμείς οι οδηγοί είμαστε αυτοί που δεχόμαστε τις αναφορές των επιβατών. Ο ∆ήμος δεν έχει καμιά ευθύνη. Όπως δεν έχει ευθύνη για ό,τι και να συμβεί σε ένα δρομολόγιο. Αν, δηλαδή, υπάρξει καμιά βλάβη ή γίνει κάποιο ατύχημα, τη στιγμή μάλιστα που τα λεωφορεία βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, ο οδηγός είναι αυτός που διώκεται".
Τρίτη, 6 Ιανουάριος 2009 Αμαξοστάσιο ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Η διοίκηση μέσω του "αφεντικού" της Δημοτικής Συγκοινωνίας δημοτικού συμβούλου κ. Γ.Ιατρίδη, διέψευσε τις καταγγελίες με το επιχείρημα ότι πρόκειται απλώς για τη γνωστή κόντρα που υπάρχει με το Σωματείο των οδηγών.
http://www.amarysia.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=12892


Τώρα λοιπόν μας λένε ότι απλώς αντικατέστησαν τα ασφαλή και ακίνδυνα λεωφορεία με πιο σύγχρονα και φιλικά, στο περιβάλλον και στον επιβάτη. Τους πιστεύουμε, γιατί έτσι απλώς θέλουν να αντικαταστήσουν μερικές εκατοντάδες εργαζόμενους στο Δήμο, με πιο "σύγχρονους και φιλικούς" στο ... δημότη !