23 Οκτωβρίου 2009

Συνεχιζονται οι απολύσεις στην Wind

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 09:00 π.μ στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας
-- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ WIND --
Τα ψέματά τους αποκαλύπτονται
ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ
καμία θέση εργασίας στους «εκκαθαριστές» της διοίκησης
ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

Συνάδελφοι,
χθες το απόγευμα είχαμε την απόλυση κι άλλων συναδέλφων, από την Εμπορική Διεύθυνση. Οι περισσότεροι είναι από το level 4. Μάλιστα η διοίκηση δεν μπήκε καν στον κόπο να επικαλεστεί το γνωστό άλλοθι («κακή αξιολόγηση»). Απλά τους είπε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη» και ότι «περισσεύουν»
Φαίνεται λοιπόν καθαρά το ψέμα ότι δήθεν «αναδιαρθρώνει» μόνο τα διευθυντικά στελέχη.
Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια για να προχωρήσουν και σ’ άλλες απολύσεις. Όλη η εταιρία έχει βουήξει ότι διευθυντές κυκλοφορούν με λίστες «υποψηφίων» για απόλυση.
Γι’ αυτό είναι απαραίτητο άμεσα όλοι οι συνάδελφοι να έχουν υπόψη τους τα εξής:

1. Κάθε συνάδελφος που καλείται στο HR ή που κάποιος προϊστάμενος του ανακοινώνει την απόλυσή του, ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ και να το καλεί να παραβρεθεί επί τόπου.
2. ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. Σ’ αυτή την περίπτωση, κανένα από τα δικαιώματά μας και ειδικά η αποζημίωση, δεν χάνονται. Η υπογραφή της απόλυσης βοηθάει μόνο την εταιρία να κλείσει το θέμα χωρίς αντιδράσεις.
3. Προσφεύγουμε μαζί με το Σωματείο στην Επιθεώρηση Εργασίας, για να καταγγείλουμε την απόλυση και να οριστεί εκεί επίσημη συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρίας.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί έτσι δίνουμε θεσμική διάσταση στην απόλυση και στο ενδιαφέρον μας να κρατήσουμε τη δουλειά μας. Στην Επιθεώρηση Εργασίας, η εταιρία θα κληθεί να απαντήσει επίσημα για τους λόγους της απόλυσης. Έτσι, δεν μπορεί να επικαλείται τα ίδια που αυθαίρετα λέει στον καθένα μας ατομικά. Πχ. δεν μπορεί να επικαλεστεί «περικοπές» χωρίς αυτό να της δημουργήσεις και συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους. Αν πάλι επικαλεστεί «κακή απόδοση», αυτό θα πρέπει να το αποδείξει με στοιχεία πολύ περισσότερα από τα αυθαίρετα, αποπροσανατολιστικά και στημένα κριτήρια των «αξιολογήσεων».
Πρέπει λοιπόν να καταγγέλλουμε κάθε απόλυση στην Επιθεώρηση Εργασίας (όσο κι αν αυτό μόνο του δεν αρκεί), για να μεγαλώσουμε την πίεση στη διοίκηση.
Θα είναι σκληρός και δύσκολος ο αγώνας για να αποκρούσουμε τις απολύσεις, για να υποχρεώσουμε τη διοίκηση να σταματήσει να μας εμπαίζει με ψέματα.

Αν εννοούμε ότι έχουμε ανάγκη τη δουλειά μας, πρέπει άμεσα, σε κάθε τμήμα και ομάδα, σε κάθε γραφείο, στις επόμενες Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ. Πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε την οργάνωση μιας νέας απεργίας, ακόμα πιο αποφασιστικής, αλλά και την κατάληψης γραφείων διευθυντών και κτηρίων της εταιρίας. Για να σώσουμε τις δουλειές μας, η εταιρία πρέπει να νιώσει την αποφασιστικότητα και τη δύναμή μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, παρά μόνο η μοιρολατρεία και ο φόβος για το αν θα είμαστε τα επόμενα θύματα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ «ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ» ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΗΜΕΡΑ 9:00 π.μ., στην είσοδο του Κ66(Α)
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

indy.gr
δημοσιεύτηκε 23/10/09 από εργαζόμενος
Μήτσος Κ. 
 
 
 
 
________________________________________