2 Οκτωβρίου 2010

Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση στο Μαρούσι "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρουσιώτισες  Μαρουσιώτες
Με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη του 2010 και τις σχετικές πολιτικές διεργασίες
Η εποχή του Μνημονίου, της τρόϊκας «κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ» δείχνει εδώ και καιρό τα αποτελέσματά της: τεράστια εκτίναξη της ανεργίας, εξανέμιση του εργατικού εισοδήματος, κατάρρευση και ιδιωτικοποίηση θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια κλπ) και δικαιωμάτων (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ασφαλιστικών, σύμφωνο πρώτης απασχόλησης για τους νέους), εξάπλωση της φτώχειας σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Την ίδια στιγμή οι παροχές στο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες συνεχίζονται ακάθεκτα με τελευταίο παράδειγμα τα 25 δισ. στις τράπεζες και το κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της έχουν από καιρό επιλέξει την πιο βίαιη επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία και στήνουν ένα άνευ προηγουμένου σκηνικό «κοινωνικής και οικονομικής χούντας» με πρωταγωνιστές κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Με «όχημα» το Μνημόνιο προωθούνται μια σειρά από βαθιές διαρθρωτικές τομές.

Μεθοδεύουν το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας για να αυξήσουν τα κέρδη των εγχώριων και διεθνών κερδοσκόπων ή «δανειστών». Παράλληλα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενων θα βρεθούν χωρίς δουλειά. 

1. Ο Καλλικράτης δεν είναι απλά η συνένωση δήμων-περιφερειών. Στο επίπεδο της συνένωσης νομών και δημιουργίας 13 αιρετών περιφερειών δημιουργούνται από 1-1-2011, δεκατρείς περιφέρειες με σχετική αυτονομία και απευθείας σύνδεση με τους μηχανισμούς της ΕΕ, με αποτέλεσμα τον κατακερματισμό του ενιαίου κράτους, κατά παράβαση του Συντάγματος.  Αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση νέων τομών υπέρ του κεφαλαίου. Καλλικράτης σημαίνει απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση υπηρεσιών, πάγωμα υποδομών, ανταποδοτικότητα. Σημαίνει ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες θα λειτουργούν με περαιτέρω επιχειρηματικά κριτήρια. Δυναμώνει τον ρόλο του «τοπικού κράτους», οι περιφέρειες θα παρακάμπτουν το παραδοσιακό κεντρικό κράτος και θα καθορίζουν πολιτικές και προγράμματα δράσης σε απευθείας συνεργασία με την ΕΕ. Αυτήν την ΕΕ του κεφαλαίου, του συμφώνου σταθερότητας και της ανύπαρκτης δημοκρατικής νομιμοποίησης. Είναι φανερό ότι το σχέδιο απονέκρωσης του κεντρικού κράτους και των αστικοδημοκρατικών θεσμών του περιλαμβάνει και τον ουσιαστικό τεμαχισμό του σε επί μέρους (οικονομικά και πληθυσμιακά αδύναμες σε σχέση με το εθνικό κράτος) περιφέρειες.. 
Παράλληλα, με τον Καλλικράτη - αναπόσπαστο και βασικό κομμάτι του Μνημονίου- προετοιμάζονται με συγκεκριμένες διατάξεις και προβλέψεις
η πλήρης ιδιωτικοποίηση των δημοσίων λειτουργιών που είχαν οι ΟΤΑ
η χρησιμοποίηση τους για την οριστική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας και υγείας 
η επίσημη είσοδος του χρηματιστικού κεφαλαίου στην οικονομική διαχείριση και κυρίως στον οικονομικό και χωροταξικό σχεδιασμό δήμων και περιφερειών
η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο
στο πολιτικό πεδίο ο αποκλεισμός των ριζοσπαστικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων  από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο σπέρνουν τον φόβο σε εργαζόμενους και νεολαία. Για μας είναι μονόδρομος μια αριστερή, αντικαπιταλιστική, ανατρεπτική απάντηση! Καλούμε για μέτωπο αγωνιστικής απάντησης και συσπείρωσης τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία:
• Για να ξεδιπλωθούν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες
• Για την ανατροπή της επίθεσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του κεφαλαίου.
• Για να πληρώσει την κρίση η εργοδοσία και οι τραπεζίτες και όχι οι εργαζόμενοι.
• Για να ανατραπούν τα μέτρα του Καλλικράτη στην πράξη
• Για να καταδικάσουμε το δήμο – επιχείρηση, τον δήμο τοπικό κράτος τις πολιτικές που μετατρέπουν την πόλη σε εμπόρευμα, τους υποψήφιους δημάρχους – μάνατζερ
• Για να προωθήσουμε την οικοδόμηση αμεσοδημοκρατικών, συνελευσιακών δομών αυτοοργάνωσης ανταγωνιστικών στους δήμους και το κράτος.
• Για να πληρώσουν πολιτικά και ηθικά οι δημοτικές αρχές και οι συνοδοιπόροι τους που στήριξαν αυτές τις πολιτικές.
• Για να σταματήσουν οι εργολάβοι,  τα τοπικά συμφέροντα και οι εταιρείες να ιδιοποιούνται κάθε σπιθαμή ελεύθερου δημόσιου χώρου
Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει να εκφραστεί η οργή που νιώθουμε όλοι μας σε αριστερή ανατρεπτική κατεύθυνση. Οι συλλογικοί αγώνες θα δώσουν την απάντησή τους. Απέναντι σε κάθε μορφή διαχείρισης προτάσσουμε τους αγώνες μας από τα κάτω, μαχητικά και ανατρεπτικά!
Η δημοτική κίνηση «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ», μετά από την σύσκεψη με κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής, που πραγματοποιήθηκε στις 28/9 αποφάσισε την συγκρότηση πλατιού αντικαπιταλιστικού ψηφοδελτίου και την κάθοδό στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη.
 Ο δρόμος της ρήξης και της συνολικής ανατροπής είναι μονόδρομος!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

/http://ektostonteixon.wordpress.com/
ektostonteixon@yahoo.gr
Μαρούσι 30/09/2010