10 Ιουλίου 2008

DEMO ABEE: O αγώνας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Επειδή η ασυδοσία της εταιρείας DEMO έχει ξεπεράσει κάθε όριο και σίγουρα θα προβεί και σε άλλες απολύσεις, καλούμε εργαζόμενους και σωματεία σε συζήτηση με θέμα: «Ατυχήματα - απολύσεις – τρομοκρατία στην DEMO. Πώς θα παρέμβουμε;»
Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 11/6/08, στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής (Λόντου 6, β’ όροφος, Εξάρχεια).

Από την επόμενη μέρα της απόλυσης έγιναν οι παρακάτω κινήσεις με την απαίτηση της άμεσης επιστροφής της εργαζόμενης στην δουλειά, αφού θεωρούμε ότι η απόλυση είναι άδικη, παράνομη και καταχρηστική.

1. Παράσταση διαμαρτυρίας με την απολυμένη και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο στην διεύθυνση της εταιρείας και με συμπαραστάτες δώδεκα εργάτριες που απείχαν από την εργασία τους. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν αρνητική, ενώ έφερε την Αστυνομία ως απάντηση στην παράσταση διαμαρτυρίας.

2. Στις 4/4/08 πραγματοποιήθηκε 3ωρη στάση εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας (4 βάρδιες) και περιφρουρήθηκε από μέλη της Ομοσπονδίας Φαρμάκου και συναδέλφους από άλλους κλάδους που συμμετέχουν στην «Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων – Ανέργων για το ασφαλιστικό»

3. Στις 4/4/08 στις 11:00 π.μ. έγινε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας της Άνοιξης, όπου ο εργοδότης δεν ήρθε και έστειλε υπόμνημα χωρίς να εξηγεί τους λόγους της απόλυσης. Η Επιθεώρηση Εργασίας πήρε θέση υπέρ της εργαζόμενης και πήρε την προφορική δέσμευση της εταιρίας ότι δε θα προχωρήσει σε άλλες απολύσεις.

4. Στις 21 /4/08 έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης με την υφυπουργό κ. Καλαντζάκου, όπου έδωσε προθεσμία στην εταιρεία να το ξανασκεφτεί να επαναπροσλάβει την εργαζόμενη και να απαντήσει μέχρι τις 24/4/08. Η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική.

5. Στις 19/5/08 έγινε και δεύτερη συνάντηση στο υπουργείο για να πάρει θέση το υπουργείο μετά από την αδιάλλακτη στάση του εργοδότη. Ζήτησαν από την εταιρία να το ξανασκεφτεί.

6. Έγινε επερώτηση στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως απάντηση στην επερώτηση, στις 7/5/08 ενημέρωσαν ότι η Επιθεώρηση Εργασίας έχει στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα.

7. Η εργαζόμενη θα προχωρήσει και με τη δικαστική οδό, απαιτώντας την επαναπρόσληψη.

Παρ’ όλες τις ενέργειες που έγιναν και τις παρεμβάσεις με μοίρασμα ανακοινώσεων στο εργοστάσιο, ο εργοδότης όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά έχει προβεί και σε δεύτερη απόλυση (στις 29/5/08) εργάτριας που συμπαραστάθηκε στην απολυμένη.

Στις 30/5/08 έγινε και άλλο ένα εργατικό ατύχημα στις αποθήκες του εργοστασίου.