12 Ιουνίου 2010

Αναμενόμενες οι εξελίξεις στην ομάδα μπάσκετ στο ΜΑΡΟΥΣΙ


 Η τρελή φετινή πορεία της ομάδας μπάσκετ Αμαρουσίου τερματίστηκε με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα της Α1. Το Μαρούσι φέτος έκανε πολλές υπερβάσεις, τόσες που φάνηκε να κατακτά επάξια τον τίτλο της "εξαίρεσης", στην Α1 των πολλών εκατομμυρίων, και γενικότερα στον επαγγελματικό αθλητισμό, Επειδή όμως οι εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τους κανόνες, η επόμενη μέρα βρίσκει την  ομάδα, αντιμέτωπη  με τα μεγάλα της προβλήματα, και όλα δείχνουν ότι η φετινή τρελή πορεία ήταν και το τέλος μιας εποχής.

Η γνωστή σε όλους αποχώρηση του μεγαλομετόχου Α.Βωβού, πραγματοποιείται αυτές τις μέρες. Συζητιέται η διάδοχη κατάσταση και μεταξύ άλλων παίζει και το σενάριο συγχώνευσης με επαρχιακή ομάδα. Γεγονός βέβαια είναι, ότι πέρα από το ειδικά  οικονομικά προβλήματα της ομάδας μπάσκετ Αμαρουσίου, η οικονομική κρίση  δημιουργεί νέα κατάσταση και στον αθλητισμό, καθώς σε αναζητήσεις και γκρίνια είναι  όλες οι επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, καθώς απαιτείται η προσαρμογή τους περισσότερο στα οικονομικά δεδομένα της ελληνικής αθλητικής αγοράς, και λιγότερο στα πολιτικά.

Όπως και να έχει , το  βασικό κέρδος  που θα μείνει στην ομάδα στο Μαρούσι είναι  τα εκατοντάδες παιδιά που αθλούνται στα τμήματα μπάσκετ του ΓΣΑ.

Ευχόμαστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τον ομάδα.  Όμως δεν μασάμε. Όπως δεν κωλώσαμε να τα χώσουμε στο Βωβό όταν επιχείρησε να μας μπλέξει στα παιχνίδια του στο Βοτανικό, δεν κωλώνουμε να γυρίσουμε στο γήπεδο του ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ και να παίξουμε πάλι Α2.