19 Αυγούστου 2010

Πήρε Σπένσερ το Μαρούσι

Ο Ντεγουόρικ Σπένσερ υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με το Μαρούσι



Το Μαρούσι οριστικοποίησε την παραμονή του Μάριου Μπατή, απέκτησε τον Μαμουτού Ντιαρά ενώ από το βράδυ του Σαββάτου ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει στον Ντεγουόρικ Σπένσερ.



Ο 28χρονος Aμερικανός σούτινγκ γκαρντ (1.93μ.) συμφώνησε για δύο χρόνια με την ομάδα των βορείων προαστίων που κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα αποκτώντας έναν παίκτη υψηλού επιπέδου.Η καριέρα του Σπένσερ ξεκίνησε στο άσημο Φόλκνερ Στέιτ. Τα δυο τελευταία χρόνια της κολεγιακής του καριέρας (2003-'05) πήρε μεταγραφή για το Αρκάνσας Στέιτ, από όπου αποφοίτησε με 18.6 πόντους. Η Γαλλία ήταν ο πρώτος σταθμός στην επαγγελματική του καριέρα. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε τη διετία 2005-'07) στη Ροάν. Την πρώτη σεζόν τελείωσε με 15.3 πόντους. Την δεύτερη ήταν ο ηγέτης που οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Σπένσερ όχι μόνο αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της λίγκας με 20.6 πόντους (60% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα), αλλά επίσης MVP και καλύτερος γκαρντ της Λίγκας.

Παίζοντας με την Βίρτους Μπολόνια, πήρε την πρώτη γεύση από την Ευρωλίγκα και μάλιστα αναδείχτηκε 2ος σκόρερ της διοργάνωσης πίσω από τον Μαρκ Σάλιερς. Ο ίδιος είχε 18.1 πόντους (48% στα τρίποντα), 3.2 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ. Στο ιταλικό πρωτάθλημα είχε 14.7 πόντους. Πριν τελειώσει η σεζόν αποδέχθηκε την προσφορά της Εφες και μετακόμισε στην Τουρκία για να αντικαταστήσει τον Ντρου Νίκολας , μετά την υπόθεση με την "ανταρσία" των Αμερικάνων για το ταξίδι στο Βελιγράδι. Στην Εφες είχε 8.8 πόντους με 47% στα τρίποντα.

Το 2008 επέστρεψε στη Γαλλία, υπογράφοντας συμβόλαιο στη ΛεΜάν. Στην Pro-A έμεινε δύο χρόνια: την πρώτη σεζόν είχε 15.5 πόντους στο πρωτάθλημα και 13.7 πόντους στην Ευρωλίγκα. Πέρσι στο Eurocup (η ΛεΜάν αποκλείστηκε στα προκριματικά της Ευρωλίγκα από την Άλμπα) είχε 17.6 πόντους, με 93% στις βολές, 58% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα. Ακόμη μοίρασε 2.3 ασίστ σε 30 λεπτά συμμετοχής. Στο γαλλικό πρωτάθλημα την περασμένη περίοδο σκόραρε 18.7 πόντους, ενώ πρόσθεσε ακόμη 5.1 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ.