26 Φεβρουαρίου 2013

"Αν θέλουν να κάνουν τους ιερείς αναρχικούς, είναι σε καλό δρόμο"



«Η Παναγία η Φοβερά Προστασία, παρ’ όλες τις συνέπειες που υφίστανται τα μέλη που την υπηρετούν, σε καμία περίπτωση δεν θα μετατραπεί σε «Παναγία αδιαφορούσα» για την καταστροφή τη δική σας και του τόπου μας». Ο κεντρικός ομιλητής της διαδήλωσης ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη για εμάς τους ξενομερίτες: ένας αρχιμανδρίτης.

Ο Χριστόδουλος Αγγελόγλου είναι ένας ποταμός οργής για την κυβέρνηση, την Αστυνομία, την Ελντοράντο Γκολντ που κατατρέχουν τους ενορίτες του: «ήρξαντο -πριν ο αρμόδιος Εισαγγελέας και το αρμόδιο δικαστήριο αποφανθεί- να υπακούν και να καταδικάζουν τα γεγονότα και τους διαπράξαντες. Δεν νομιμοποιούμαι να καταδικάσω τον οποιονδήποτε, πριν καν βρεθεί, πριν να απολογηθεί, απλώς επειδή έτσι το όρισαν τα ΜΜΕ. (…) Εσύ που σήμερα καταγγέλλεις τους δημότες σου για συμμετοχή τους σε δομημένη τρομοκρατική οργάνωση, μπορεί αύριο να βρεθείς στη θέση του κ. Τσοχατζόπουλου, τέως υπουργού Ανάπτυξης, που τότε υπέγραψε μαζί σου τη σύμβαση για την «ανάπτυξη» αυτής της περιοχής, ή του κ. Παπακωνσταντίνου».


Ο ιερωμένος έχει εντελώς διαφορετική αντίληψη για το ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί για όσα συνέβησαν πριν από μια εβδομάδα: «Είναι η δομημένη ομάδα των υπαλλήλων της εταιρείας που διέπραξε πλήθος εγκλημάτων εκ προμελέτης και προθέσεως. Στις 20 Μαρτίου 2012, με λεωφορεία της «Ελληνικός Χρυσός», εκατοντάδες υπάλληλοί της, με «μπροστάρη» τον αντιδήμαρχο κ. Μοσχόπουλο, ανέβηκαν στις Σκουριές, πυρπόλησαν το φυλάκιο των κατοίκων και περί τα 450 άτομα όρμησαν και βιαιοπράγησαν πάνω σε 30 φιλήσυχους κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων γυναικόπαιδα, με την απόλυτη ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και -αν ενημερώθηκε- της Εισαγγελέως».

Ο πατέρας Αγγελόγλου συνελήφθη πέρσι τον Απρίλιο και πέρασε αυτόφωρο, όπου αθωώθηκε πανηγυρικά. Δεν μας έχουν συνηθίσει οι ιερείς σε τόσο μαχητικό λόγο, του λέμε όταν κατεβαίνει από το βήμα. «Μας ασκούν αφόρητες πιέσεις για να μη μιλάμε. Αν θέλουν να μας κάνουν όλους τους ιερείς αναρχικούς με τα όσα κάνουν εδώ, είναι σε καλό δρόμο», απαντάει γελώντας.