3 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Απολύσεις εργαζόμενων αορίστου χρόνου στον οργανισμό εργασίας


    ΜΑΡΟΥΣΙ 30-3-2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η «φιλεύσπλαχνη» Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζει τη αντεργατική πολιτική της. Άλλοι 13 εργαζόμενοι ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ πήραν το δρόμο της ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Ταυτόχρονα πρωτοστατεί στις προσλήψεις μέσω των δουλεμπορικών γραφείων εργασίας τις γνωστές Μ.Κ.Ο., πρωτοστατεί στην πρόσληψη προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μάλιστα με τις χειρότερες μορφές συμβάσεις έργου.

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί τον καλύτερο συνεργάτη της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς στο ξεχαβάρλωμα των εργασιακών, o Δήμαρχος έχει πάρει θέση, είναι κατά της ΣΤΑΘΕΡΗΣ και ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, είναι εχθρός των πάσης φύσεως δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Η κατάντια τους φτάνει σε εξοργιστικά σημεία αφού ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκονται έγκυες και εργαζόμενες που θέλουν δύο χρόνια για να πάρουν σύνταξη. Έτσι κόπτονται για τα συμφέροντα οι «σύμμαχοι μας» οι δήμαρχοι.

Λένε συνειδητά ψέματα αυτοί που δηλώνουν ότι το θέμα είναι νομικό, το θέμα είναι πολιτικό και πολιτική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί. Εάν ήθελε η Διοίκηση να λύσει το θέμα θα έπαιρνε τη πολιτική απόφαση όπως έπραξε και για το μεγαλοστέλεχος της ΝΔ και θα τους περνούσε στις υπηρεσίες του Δήμου όπου εργαζόντουσαν έως σήμερα.

Συνάδελφοι-σσες είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει από το σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που η ίδια η ζωή καθημερινά επιβεβαιώνει ότι δεν εξανθρωπίζεται και δεν διορθώνεται όπως δηλώνουν πολλοί επίδοξοι «αριστερούλιδες» διαχειριστές. Έχουμε τη δύναμη να τους επιβάλλουμε τη δικιά μας πολιτική που θα έχει ως επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Δεν πρέπει να αφήσουμε ο ιδρώτας μας και οι κόποι μας να γίνονται καταθέσεις και πλούτος για λίγους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα Σωματεία του Δήμου αλλά και όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης να πάρουν θέση, ο σημερινός εργασιακός μεσαίωνας που θέλουν να μας επιβάλουν η Συγκυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και οι Δήμαρχοι δεν πρέπει να περάσει. Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Δήμου ν’ ανακαλέσει τις απολύσεις και να μεταφέρει όλο το προσωπικό στο Δήμο.

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου