3 Σεπτεμβρίου 2010

Αντε γειά, η κεραία της οδού Τραπεζούντος 4 στην Νέα Ιωνία



 Μετά από αλλεπάλληλες, επίπονες και συνεχείς προσπάθειες από κάποιους κάτοικους κοντά στην κεραία κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Τραπεζουντος 4 αυτή αποψιλώθηκε πριν λίγες μέρες από την ίδια την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
Αυτή λοιπόν η εξέλιξη χαροποίησε τους περίοικους γιατί ήταν κάτι που δεν αναμενόταν τουλάχιστον άμεσα  γιατί έμμεσα σίγουρα το περιμέναμε. Πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως οι κεραία ήταν κλειστή σχεδόν δυο χρόνια λόγο  απόφασης του συμβουλίου αναστολών του Συμβουλίου της Επικράτειας.
Οι εταιρεία που την είχε τοποθετήσει είχε το δικαίωμα να περιμένει την τελεσίδικη απόφαση του Σ. τ. Ε. για να την αποσύρει από το κτίριο που την είχε εγκαταστήσει. Αποφάσισε να την πάρει γνωρίζοντας εδώ και χρόνια πως ήταν μια χαμένη υπόθεση για αυτήν για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με την νομιμότητα της και δεν είναι της παρούσης στιγμής να ειπωθούν.


Δυστυχώς τα ίδια η παρεμφερή προβλήματα νομιμότητας έχουν εκατοντάδες άλλες κεραίες ανά την Ελλάδα. Τα αυτονόητα για κάποιες χώρες στην δική μας δεν ισχύουν όπως και σε πολλές άλλες μορφές της καθημερινότητα μας.
Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε κάποια πράγματα για της δικές που υπήρξαν η που υπάρχουν εν εξελίξει αλλά δεν μπορούμε για την ώρα να το κάνουμε πριν τελεσιδικήσουν στα δικαστήρια. Όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσουμε ανοικτά για όλα και για όλους.  
Πρέπει να ομολογήσουμε πως εξ αφορμής της εν λόγω κεραίας έγιναν κάποια πράγματα στην περιοχή ΙΝΕΠΟΛΗ που δεν θα γινόταν, δηλαδή δώσαμε μάχη πολλοί κάτοικοι μαζί και αγωνιστήκαμε και χάρις σε όλο αυτό βγήκε το καλό αποτέλεσμα.

Ένα ακόμη γεγονός είναι πως κάπου ανάμεσα σε αυτήν την προσπάθεια μπήκε η ιδέα για ένα σύλλογο που θα βοήθα τους περίοικους στο θέμα των παράνομα τοποθετημένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας και με την βοήθεια ευαισθητοποιημένων ανθρώπων πήρε σάρκα και οστά με την ονομασία Διαδημοτικός Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Πολίτες για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος από της νέες τεχνολογίες». Έτσι δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσει παρά πολλές περιπτώσεις και να μην αφήσει αρκετές κεραίες κινητής τηλεφωνίας να μπουν απέναντι από σπίτια με μικρά παιδιά και διάφορους χώρους που συναναστρέφονται ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες ανθρώπων.

Θέλουμε να πούμε πως δεν είχαμε την βοήθεια τουλάχιστον αυτή που θέλαμε εμείς οι κάτοικοι της περιοχής και θα έπρεπε να έχουμε από την δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας. Να πούμε εδώ πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έκαναν κάποιες προσπάθειες να μας βοηθήσουν αν και δεν περνούσαν και πολλά από το χέρι τους, εμείς πάντως τους ευχαριστούμε όλους αυτούς και ελπίζουμε να βοηθούν πάντα τέτοιες περιπτώσεις από οποία θέση και αν κατέχουν στο μέλλον.
Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τον τοπικό ηλεκτρονικό η έντυπο τύπο που τόσο συνέβαλε στην τροπή που πήρε οι υπόθεση και ελπίζουμε να είναι στο πλευρό μας και σε άλλες ανάλογες υποθέσεις που εκκρεμούν στην Νέα Ιωνία.  
Τέλος να είναι βέβαιοι όλοι πως εμείς οι ενεργοί πολίτες δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και αν χρειαστεί και πάλι, θα παλέψουμε για έναν δίκαιο αγώνα κατά όλων αυτών των συμπολιτών μας που τα οικονομούν εις βάρος τις υγείας μας. 

                                                                                   Με εκτίμηση

                                                                    H Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων