31 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                                                                                                                      ΜΑΡΟΥΣΙ  ΙΟΥΛΙΟΣ 2012
  
  Η Δημοτική αρχή στο Μαρούσι πιστή στις αρχές και τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοκομματικών ή τρικομματικών αστικών κυβερνήσεων, υλοποιεί όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές.
    Αφού αρχικά μείωσε κατά 50% τα παιδιά που θα γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς τη νέα χρονιά, αφού κατήργησε τα βρεφικά τμήματα, αφού απολύει 19 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, έρχεται τώρα η σειρά να βάλει μέσα τους ιδιώτες. Με μια γκαγκστερικού τύπου ενέργεια προσπάθησε μέσα στο Δ.Σ. του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. να παραχωρήσει τη σίτιση των παιδιών και τον καθαρισμό των παιδικών σταθμών σε ιδιωτικές εταιρείες, χαρίζοντάς τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που θα πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
   Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχει επανειλλημένα προειδοποιήσει για το που οδηγούν αυτές οι πολιτικές που υποτάσσουν τα πάντα στο κέρδος και θεωρούν τις λαϊκές ανάγκες «κόστος».
   Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους που αντιπαλεύουν αυτή τη λογική. Γίνεται πια φανερό οτι ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι αυτός του ανυποχώρητου αγώνα για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
= Να εξασφαλίσουν την εγγραφή όλων των παιδιών που έχουν κάνει αίτηση στους Δημοτικούς      παιδικούς σταθμούς.
= Να γίνει πρόσληψη προσωπικού, να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δήμου, για ανέγερση δημόσιων παιδικών σταθμών. Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Σε κανένα παιδί δεν πρέπει να λείψει η οργανωμένη και ενιαία με επιστημονικά κριτήρια διαπαιδαγώγηση, ανεξάρτητα αν εργάζονται ή όχι οι γονείς του.
= Καμιά οικογένεια δεν πρέπει να πληρώνει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή, μέσα στο εκρηκτικό κοινωνικό τοπίο που ζούμε λόγω των αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης, να ζητά τροφεία, αντί να αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να διαγραφούν χρέη από χρωστούμενα τροφεία και να μην τιμωρούνται τα παιδιά οικογενειών που δε μπόρεσαν να πληρώσουν.
Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

   Καλούμε τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους, να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, να ανοίξουν το δρόμο για την κοινωνία που στόχο θα έχει την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι την αύξηση των κερδών μιας χούφτας εκμεταλλευτών.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ του Κ.Κ.Ε.   -  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙ