9 Σεπτεμβρίου 2009

ALEX PAK : Ανακλήθηκε η απόλυση


Οι εργαζόμενοι στη wind μπορεί να νίκησαν αλλά νέα μέτωπα ανοίγoνται συνεχώς μπροστά μας και στο χώρο του εμπορίου.

Η εργοδοσία στα ALEX PAK απέλυσε εργαζόμενη και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων αθήνας γιατί κατήγγειλε τη συστηματική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Διευθέτηση του χρόνου εργασίας με τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης να εργάζονται 6ωρο καταργώντας το ρεπό, εργαζόμενους να απασχολούνται τη μέρα του ρεπό, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία μεταναστών εργατών, είναι μερικά από αυτά που συμβαίνουν στα καταστήματα ALEX PAK.
Ήδη έχουν υπάρξει κάποιες αντιδράσεις τόσο από το κλαδικό σωματείο όσο και από την ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων, σε κάθε νεώτερη εξέλιξη θα υπάρξει ενημέρωση.

από το blog ΡΕΠΟ:http://repo-zine.blogspot.com/2009/09/alex-pak.html


ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ Η απόλυση της εργαζόμενης στα ALEX PAK ανακλήθηκε ύστερα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν. Αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα αυγή.

Η Μαρία Αργυρού απολύθηκε στις 27 Αυγούστου από την εταιρεία ALEX PAK, όπου δούλευε από τον Ιούνη του 2007. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών. Το επιχείρημα της εργοδοσίας ήταν απλό: "Δεν σε θέλει ο εργοδότης στην εταιρεία του". Η ίδια αποδίδει την απόλυσή της στην συνδικαλιστική της δράση σε μια κερδοφόρα εταιρεία όπου όμως οι εργαζόμενοι βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση όσον αφορά τις εργασιακές συνθήκες και τα εργατικά τους δικαιώματα με τις απολύσεις να είναι συχνό φαινόμενο.
http://repo-zine.blogspot.com/2009/09/alex-pak_08.html