8 Σεπτεμβρίου 2009

Η απόλυτη τραγωδία με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ


Η απόλυτη τραγωδία με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Έχασε τη μάχη με τη ζωή και ο δεύτερος εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαριά κατά την έκρηξη στο καμίνι 5 που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός εργαζόμενου και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων στις 26 Αυγούστου.

Ο εργάτης Γ.Π. είχε τραυματιστεί τότε βαριά, οι γιατροί είχαν προεξοφλήσει ότι θα χάσει την όρασή του, ωστόσο εξέφραζαν φόβους και για τη ζωή του. Δυστυχώς δεν άντεξε και τα ξημερώματα της Δευτέρας υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Είναι ο τρίτος νεκρός στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ σε διάστημα ενός μήνα.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τον θάνατο του εργάτη

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, το νέο έγκλημα του κεφαλαίου: Ο εργάτης Γιάννης Παπακωνσταντίνου της ΛΑΡΚΟ, που είχε τραυματιστεί βαριά στις 26 Αυγούστου, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Αυτός ο τραγικός απολογισμός δείχνει ποιο είναι το αποτέλεσμα της εντεινόμενης εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των άθλιων συνθηκών εργασίας που επικρατούν στους τόπους δουλειάς.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού εργάτη.

Καλούμε τους εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες μαζί να απαιτήσουν σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο και να επιβάλουν με την πάλη τους μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας. Να αντιπαλέψουν τις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς, τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επιβάλλεται η τιμωρία της εργοδοσίας, αλλά και η πολιτική τιμωρία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν ξεπουλήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

http://www.madata.gr/index.php/epikairotita/social/42245.html

Star.gr