28 Φεβρουαρίου 2010

Ηλυσιακός-Μαρούσι 74-69

Σε δύο πράγματα ήλπιζε ο Ηλυσιακός για να πάρει τη νίκη κόντρα στο Μαρούσι.
Πρώτον στην καλή απόδοση των ξένων του και κυρίως των Κάμινγκς και Κάρτερ και δεύτερον στην κούραση του αντιπάλου που προερχόταν από το πολύ δυνατό  παιχνίδι του Βελιγραδίου.
 Οι προσδοκίες των γηπεδούχων βγήκαν αληθινές.




Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδεικνύεται ο Ηλυσιακός. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού επιστράτευσε όση δύναμη διέθετε και νίκησε το κουρασμένο Μαρούσι με 74-69 στο κλειστό των Ιλισίων δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη για τη σωτηρία.

Ετσι κρίθηκε

Σε δύο πράγματα ήλπιζε ο Ηλυσιακός για να πάρει τη νίκη κόντρα στο Μαρούσι. Πρώτον στην καλή απόδοση των ξένων του και κυρίως των Κάμινγκς και Κάρτερ και δεύτερον στην κούραση του αντιπάλου που προερχόταν από το πολύ δυνατό παιχνίδι του Βελιγραδίου. Οι προσδοκίες των γηπεδούχων βγήκαν αληθινές.

Ο Κάμινγκς έκανε ίσως το πιο ώριμο παιχνίδι του από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα του Ηλυσιακού ενώ ο Κάρτερ έπαιξε, ως συνήθως αρκετά καλά. Όλα αυτά είχαν ως συνέπεια οι γηπεδούχοι να ελέγξουν το παιχνίδι αν εξαιρέσει κανείς ένα διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο κατά το οποίο το Μαρούσι πήρε μία διαφορά (26-33, 32-36).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο πιο φρέσκος Ηλυσιακός πίεσε περισσότερο στην άμυνα, εξουδετέρωσε τους Κις και Λούκας και δημιούργησε τις συνθήκες για την τελική επικράτηση (49-43, 58-50). Μπαίνοντας στο τελευταίο κρίσιμο πεντάλεπτο του αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν πια και το ψυχολογικό προβάδισμα. Αν και το Μαρούσι μείωσε (70-67), η ομάδα του Κουφού κράτησε την ψυχραιμία του, έβαλε τις βολές και έβαλε στο σακούλι της το ροζ φύλλο αγώνα.

Το αστέρι

Μαράζι το έχει ο Στέργιος Κουφός να κάνει ένα παιχνίδι αντάξιο του βιογραφικού του ο Βοντίγκο Κάμινγκς. Ε, κόντρα στο Μαρούσι ο Αμερικανός έκανε τη χάρη του προπονητή του. Με 24 πόντους, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα ο Κάμινγκς αποτέλεσε το δυνατό κρίκο του Ηλυσιακού στη μεγάλη νίκη.

Απογοήτευση

Η κούραση των παικτών του Αμαρουσίου από τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι δεδομένη. Ωστόσο, και με αυτό το δεδομένο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα περίμενε περισσότερα από τον Μπίλι Κις. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ όμως έσπασε τα καλάθια με 1/6 τρίποντα.

Σχόλιo

To έξυπνο παιχνίδι των παικτών του Ηλυσιακού και η σωστή πίεση έφεραν τη νίκη σε μία κομβική στιγμή για τη μάχη της σωτηρίας. Με βάση την εικόνα τους όμως οι γηπεδούχοι άξιζαν τη νίκη αφού πολέμησαν γενναία και στα 40 λεπτά. Το Μαρούσι στερείται φρεσκάδας και αυτό είναι απολύτως λογικό μετά από μία σεζόν γεμάτη με δυνατά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Eκτός αυτού αστόχησε και σε 21(!) βολές.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 41-40, 60-55, 74-69