12 Φεβρουαρίου 2010

Στο αυτόφωρο ο διευθυντής των διοδίων Αφιδνών ,επειδή δεν επέτρεψε να περάσει οδηγός που αρνήθηκε να πληρώσει διόδια.

Στην προγραμματισμένη συνέλευση της “Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων & Φορέων της ΒΑ Αττικής ενάντια στα διόδια” που πραγματοποιήθηκε στις 9/2/2010 στις 7 μ.μ, στο Κοινοτικό Κατάστημα της Μαλακάσας , έγινε ενημέρωση για μήνυση που έγινε από διερχόμενο κάτοικο του Καπανδριτίου, και μέλος του Συντονιστικού, στον διευθυντή διοδίων των Αφιδνών, επειδή δεν του επέτρεπε την διέλευση εάν δεν πλήρωνε το τίμημα. Τελικά ο πολίτης κάλεσε την αστυνομία έκανε την μήνυση και ο διευθυντής οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτόφωρου στα δικαστήρια. Η δίκη, μετά από αναβολή ορίστηκε στις 18/2/2010, ημέρα Πέμπτη.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο γνωστός αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος. Στη συνέχεια καταβλήθηκε προσπάθεια να συζητηθεί το θέμα της οργανωτικής συγκρότησης , ώστε να προγραμματίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα από εδώ και πέρα οι κινητοποιήσεις και δραστηριότητες. Όπως “συνηθίζεται” σε τέτοιες συζητήσεις υπήρξαν αρκετές αντεγκλήσεις και κόντρες, μεταξύ των παρευρισκομένων όχι για θέματα ουσίας, αλλά για το ποιός, "θα καθοδηγήσει το κίνημα των κατοίκων ενάντια στα διόδια”. Το γνώριμο σε όλους μας “ κομματικό άγχος των εκπροσώπων” ήταν αντιστρόφως ανάλογο με το μέγεθος των κομμάτων τους.

Προφανώς δεν κατανοείται ότι η Συντονιστική Επιτροπή δεν είναι Δημοτική, Νομαρχιακή ή κομματική παράταξη. Η συνισταμένη της προσπάθειας πρέπει να είναι μία, να απλώσουν για να μαζικοποιηθούν οι δραστηριότητες ώστε να ακολουθήσουν οι νίκες.

Η δημιουργία του κινήματος ενάντια στα διόδια από τα “κάτω” φυσιολογικά οργανώθηκε, κατ΄ αρχήν από τους κατοίκους της Β.Α. Αττικής. Αυτοί πρώτα θίγονται, από την τοποθέτηση των διοδίων.

Είναι φυσιολογικές οι διαφορετικές απόψεις, όμως όλες πρέπει να εκφράζονται, αφού συζητιούνται πρώτα με ενωτική διάθεση, από το κυρίαρχο όργανο που είναι η συνέλευση των κατοίκων και φορέων από τους 14 Δήμους και κοινότητες της περιοχής.
Γ.Φ.