8 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: του Καλλικράτη το κάγκελο 1

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΤΗΣ 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (μετά την ακύρωση της εκλογής του Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δ. Σ. Αμαρουσίου με απόφαση του Γ.Γρ.Απ. Δ. Αττικής), η οποία δεν πραγματοποιήθηκε γιατί δεν υπήρχε απαρτία ή  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ !

  Ο Καλλικράτης σε πλήρη δράση και λειτουργία αναδεικνύει για άλλη μια φορά το αντιδημοκρατικό του πρόσωπο στο θέμα της συγκρότησης του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.
Μετά από δύο συνεχείς συνεδριάσεις (2&9 Ιανουαρίου), αλλεπάλληλες ψηφοφορίες (φανερές και μυστικές), ατέλειωτα παζάρια και διαξιφισμούς μεταξύ των ενδιαφερόμενων να καταλάβουν θέσεις και αξιώματα, υπηρετώντας τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και του Καλλικράτη αναφορικά με τη λειτουργία των Ο. Τ. Α., το είδαμε κι αυτό, δηλ. να ακυρώνεται η εκλογή (ορισμός ουσιαστικά) του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δ. Σ. Αμαρουσίου με απόφαση του Γ. Γρ. Απ. Δ. Αττικής.  
 Το σκεπτικό της ακύρωσης της εκλογής των παραπάνω μελών του Προεδρείου του Δ. Σ. Αμαρουσίου σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ο οποίος προσωρινά, μέχρι τη σύσταση και έναρξη της λειτουργίας Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο. Τ. Α. – αρθ. 238, Ν. 3852/2010 – ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των Ο. Τ. Α.) συνίσταται στο γεγονός ότι: «….. σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 64 του Ν.3852/2010 και στην υπ’ αριθμ. 41/2010 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.ΑΠ.ΗΛ.Δ. σχετικά με τις διαδικασίες εκλογής Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την Τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή τους αρκεί η ύπαρξη πλειοψηφίας των παρόντων μελών και όχι η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου…..» κι όποιος κατάλαβε – κατάλαβε. 
 Βέβαια η απόφαση αυτή του Γ. Γρ. Απ. Δ. Αττικής, ακόμα και για τους λόγους που ελήφθει, δεν έχει καμία ουσιαστική επίπτωση αναφορικά με την ακύρωση των αποφάσεων που μέχρι τώρα έχει λάβει το Δ. Σ. στις συνεδριάσεις του, αφού η ακυρωτική απόφαση σχετικά με την εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα του σώματος δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα (με βάση την εγκύκλιο 41 σελ. 12).
 Με άλλα λόγια ο καυγάς γίνεται για τις θέσεις και τα αξιώματα, αφού ο νομοθέτης έχει φροντίσει με κάθε τρόπο να δουλεύουν τα Δημοτικά Συμβούλια για να χαρατσώνουν τους πολίτες και να επιβάλλουν ανταποδοτικά τέλη αποθεώνοντας την ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίηση των Ο. Τ. Α. ελέω Καλλικράτη και μνημονίου.
Η προσφυγή μελών του Δ. Σ. Αμαρουσίου ενάντια στην απόφαση του Δ. Σ. για την εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα είναι άλλη μια αποκάλυψη σχετικά με τη φιλοσοφία, το ρόλο και τα πιστεύω κάποιων Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων πάνω στα καθημερινά, οξυμμένα προβλήματα των εργαζόμενων Δημοτών της Πόλης μας.
Οχυρωμένοι πίσω από το γράμμα του νόμου 3852/2010, τον οποίο όχι μόνο στηρίζουν αλλά και υπερασπίζονται ως αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την «εξυγίανση» των Ο. Τ. Α., ξεχνώντας την ιδιωτικοποίηση και τη μετατροπή των Δήμων σε Ανώνυμες Εταιρίες που αυτός επιβάλλει, επιλέγουν τη στείρα μικροπολιτική και μικροκομματική αντιπαράθεση σε επίπεδο προσωπικής βεντέτας, θα μπορούσε να πει κανείς, για το ζήτημα της κατάληψης των θέσεων του Προεδρείου του Δ. Σ.
 Αλήθεια, γιατί κανείς από αυτούς δεν θέτει θέμα και για τη συγκρότηση των επιτροπών οικονομικών και ποιότητας ζωής, όπου είδαμε με τον πιο άκομψο και αντιδημοκρατικό τρόπο (με βάση το Νόμο του Καλλικράτη) να πετιέται έξω η Λαϊκή Συσπείρωση (τρίτη σε ψήφους παράταξη στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές) και να καταλαμβάνουν τις θέσεις οι «ακίνδυνοι» για το αστικό πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του Καλλικράτη;
Τελικά ποιοι είναι αυτοί που προτάσσουν ως κύρια ασχολία τους τη δικαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, που απορρέουν από τους νόμους και κόπτονται για τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, όταν αυτή συμπίπτει με το προσωπικό και πολιτικό τους συμφέρον, ξεχνώντας τη σε άλλη περίπτωση, και τι ρόλο θέλουν να παίξουν σε αυτή την κρίσιμη για τους εργαζόμενους στιγμή;
 Σήμερα θα έπρεπε να συζητάμε για το ποιος ή ποια θα γίνει Αντιπρόεδρος ή Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ή να προσπαθούμε να επαναφέρουμε τους απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου στις θέσεις τους, να μιλάμε για τις τραγικές ελλείψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τη Δημοτική συγκοινωνία, τα έργα υποδομών που έχει ανάγκη η πόλη μας κ. ά;
Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να ξεχνάει κάποιος τα πραγματικά, υπαρκτά και καυτά προβλήματά του είναι ο αποπροσανατολισμός και η κοροϊδία, ως πότε όμως;   
 Ακόμα δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι για τη Δημοτική Αρχή την περίοδο αυτή δεν θα μπορούσε να παράσχει κάποιος καλύτερη υπηρεσία από το να παύσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τη λειτουργία του Δ. Σ., τώρα που είναι ανοιχτό το θέμα των συμβασιούχων – απολυμένων του Δήμου και υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις (βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτική συγκοινωνία, καθαριότητα κ. ά.) και προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου Αμαρουσίου.
 Όσοι επέλεξαν την πολιτική του τυχοδιωκτισμού καλυμμένοι πίσω από την επίκληση της νομιμότητας, χρησιμοποιώντας νομικές πιέσεις και παζάρια για την προσωπική τους ανέλιξη σε θέσεις και αξιώματα, ας κριθούν από το λαό του Μαρουσίου. 
 Η στάση της πλειοψηφίας και η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου (οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης του Δήμαρχου Πατούλη δεν προσήλθαν στο Δ. Σ. της 6ης Φεβρουρίου 2011) αποκαλύπτει ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο όλων αυτών που δηλώνουν θεσμολάγνοι και υπερασπιστές της νομιμότητας.
 Έτσι και με βάση τον αντιδημοκρατικό νόμο του Καλλικράτη (άρθρο 64) αν δεν υπάρξει απαρτία και την επόμενη Κυριακή (13-2-2011), ορίζεται Αντιπρόεδρος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και γραμματέας ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, δηλ. αυτοί που ήδη κατείχαν αυτές τις θέσεις, πριν από την ένσταση του κ. Κλαπάκη.
 ΑΙΔΩΣ  ΑΡΓΕΙΟΙ , όχι άλλη κοροϊδία ! Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου θα πρέπει αυτή την περίοδο να συζητήσει και να αποφασίσει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως ήδη αναφέραμε (εκτέλεση προϋπολογισμού, συμβασιούχοι, καταργήσεις – συγχωνεύσεις διάφορων οργανισμών και Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου κ. ά.) και αυτό το πέπλο σιωπής γύρω από τη λειτουργία του Δήμου σίγουρα δεν εξυπηρετεί τους Δημότες, αλλά αυτούς που θέλουν ν’ αποφύγουν τις ευθύνες τους ή έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.
 Για άλλη μια φορά εμείς οι ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ αισθανόμαστε πλήρως δικαιωμένοι για τις μέχρι τώρα επιλογές μας αναφορικά με το ζήτημα της μη συμμετοχής μας στη συγκρότηση του Προεδρείου και των επιτροπών.
 Εμείς δε νομιμοποιήσαμε, ούτε θα νομιμοποιήσουμε το στημένο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των συμπολιτών μας και του λαού, πίσω από τη δήθεν δημοκρατική νομιμοφάνεια του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτη) και όσων τον επικαλούνται.Για μας ο μοναδικός δρόμος είναι η ανατροπή όλων αυτών των αντιλαϊκών ρυθμίσεων και νόμων που μετατρέπουν τους Ο. Τ. Α. σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς και ιδιωτικές εταιρίες.
Εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την πορεία στην οποία μας έταξε ο λαός του Μαρουσίου, αυτήν της υπεράσπισης των λαϊκών δικαιωμάτων και καταχτήσεων καλώντας τους πολίτες να ξεπεράσουν και να μην ακούνε όλους αυτούς που παζαρεύουν για θέσεις και αξιώματα στην πλάτη τους, υποθηκεύοντας το μέλλον τους, αποδεχόμενοι μνημόνια και αντιλαϊκές πολιτικές.
  
 Μαρούσι 6 – 2 – 2011
  
                                                                         Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                                           Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος της Αρ. Ριζ. Δημ.
                                         Κίνησης  ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δ. Σ. Αμαρουσίου