12 Φεβρουαρίου 2011

Προς νεοσύλλεκτους...

ΣΟΥ' ΠΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΧΑΚΙ -ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ..

Καθώς αποχαιρετάς συγγενείς και φίλους χιλιάδες σκέψεις για αυτά αφήνεις (δουλειές, σπουδές, σχέσεις) και για αυτά τα άγνωστα τελικά που θα συναντήσεις. Όλοι έχουν μια άποψη για το στρατό που συνήθως σου κάνει το κεφάλι "καζάνι" παρά σε βοηθάει. Συνάδελφε με αυτό το γράμμα δεν προσπαθούμε να σε τρομάξουμε. Με την εμπειρία που μας δίνουν όσα βιώνουμε αυτή τη στιγμή θέλουμε να σε βοηθήσουμε να βάλεις με ψυχραιμία σε μια σειρά τις σκέψεις.

Καταρχήν ο στρατός έχει απαιτήσεις από εσένα. Σε θέλει υπάκουο στις αγγαρείες και στα καψόνια, να σκέφτεσαι την πάρτη σου κλείνοντας τα μάτια στα ατυχήματα και τις αυτοκτονίες. Σε ενθαρρύνουν να βάζεις βύσμα και να υποχρεώνεσαι πολιτικά και κοινωνικά σε όσους αναπαράγουν αυτή την κατάσταση.  Σε θέλουν ρουφιάνο (δώσε για να σωθείς) και να ξεχάσεις όποια εμπειρία έχεις από συλλογικούς αγώνες στην πολιτική σου ζωή ως μαθητής, φοιτητής, εργαζόμενος. Να ξέρεις ότι όλα αυτά δεν είναι το κλειδί για μια ήσυχα θητεία που θα περάσει υπομονετικά σε 9 μήνες. Είναι ο συμβιβασμός στη χειρότερη καθημερινότητα, είναι η αποδοχή ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι είμαστε αδύναμοι μπροστά στις διαταγές τους.  


Για τους "πάνω" ο στρατός δεν είναι καθόλου άχρηστος ή παράλογος όπως φαίνεται σε εμάς. Είναι οργανικό κομμάτι σε ΝΑΤΟ - Ευρωστρατό, συμμετέχει σε αποστολές εκτός συνόρων σε μια περήφανη εξαγωγή πολέμου, κατοχής και δυστυχίας. Έφεδροι συνεχίσουν να υπηρετούν στην Κύπρο. Ξένος στρατός σε ξένη χώρα με διαρκή συναγερμό για τα "εθνικά συμφέροντα" που όπως αποδεικνύει καθόλου δε βοήθησε για μια ειρηνική ενωτική λύση στο νησί. Στη διάσημη σαπουνόπερα των ελληνοτουρκικών (πότε φίλοι, πότε εχθροί) ο ελληνικός στρατός είναι βασικός πρωταγωνιστής με θύματα εμάς αλλά και συνολικά τον ελληνικό λαό. Στα νέα δόγματα ασφάλειας που όλα βαφτίζονται εθνική απειλή εσωτερικός και εξωτερικός εχθρός σχεδόν δεν ξεχωρίζουν. Γι' αυτό στρατός και αστυνομία μοιάζουν όλο και περισσότερο.  Το αν έφεδροι σαν και εμάς θα κληθούν να συμμετέχουν σε διμοιρίες καταστολής πλήθους που σχηματίστηκαν στο Κιλκίς, αν θα πάρουν θέσεις μάχης στο λεγόμενο τοίχος στον Έβρο πυροβολώντας μετανάστες, αν θα συμμετέχουν σε μια σειρά από απεργοσπαστικούς μηχανισμούς είναι κάτι που θα κριθεί στην πάλη μέσα και έξω από τα στρατόπεδα. Επιπλέον χώσιμο σε φωτιές - πλημμύρες - λαθρεμπόριο - νοσοκομεία. Πολλές θέσεις εργασίας χάνονται αφού ο στρατός αναλαμβάνει ότι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος.  


Αγοράζουν φρεγάτες  και F16 όμως ο μισθός μας μένει 8,63. Τα λειτουργικά έξοδα μειώνονται, το κόστος της θητείας γίνεται δυσβάσταχτο για τους γονείς μας. Το μνημόνιο είναι εδώ. Κόβουν από παντού τη συντήρηση των στρατοπέδων, τα εισιτήρια, το φαγητό, την περίθαλψη. Κόβουν μισθούς και επιδόματα ακόμη και από τον ΕΠ.ΟΠ., σπρώχνοντας τους στην εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή που είμαστε το πιο άγρια εκμεταλλευόμενο κομμάτι της νεολαίας προσφέροντας μαύρη απλήρωτη εργασία παντού. Φαντάροι χτίζουν, βάφουν, καθαρίζουν, γίνονται υπηρέτες, οδηγοί, μάγειρες, τεχνίτες, κλείνονται με τις ώρες σε γραφεία χωρίς καμία αναγνώριση. Κάνουμε μάγκες τους διοικητές των μονάδων που πάνω στο δικό μας ιδρώτα παίρνουν τα εύσημα της ιεραρχίας για να χτίσουν την στρατιωτική τους καριέρα.


ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ - Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ
Και όμως σε πείσμα όσων κηρύσσουν την ματαιότητα τα στρατόπεδα δεν είναι πια η έδρα τους. 2Ο χρόνια τώρα δεν ψαρώνουμε αλλά αναπτύσσουμε νικηφόρα αγωνιστική δράση. Υπερασπιζόμαστε τα συνταγματικά μας δικαιώματα, απαιτούμε την εφαρμογή του Στρατιωτικού Κανονισμού. Έτσι αρνούμαστε τη μετάθεση στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ), υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο και το χρόνο ύπνου, δε δεχόμαστε καψόνια, εθνικιστικά τραγούδια, μειωτικές και ρατσιστικές συμπεριφορές. Διαβάζουμε όποιο βιβλίο ή εφημερίδα θέλουμε.


Κάνουμε κόντρα σε κάθε αυθαιρεσία ή αυταρχική συμπεριφορά. Βγαίνουμε παραπονούμενοι στην αναφορά. Έχουμε κάθε συμφέρον η αυθαιρεσία να εκτεθεί σε όλο το στρατόπεδο. Μόνο έτσι κλονίζεται η παντοδυναμία του αξιωματικού.
Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να αναπτύσσουμε με κάθε τρόπο συλλογικές συμπεριφορές, να μεγαλώνουμε την πολιτική και ηθική υπεροχή του Δικτύου των Ελεύθερων Φαντάρων, του Σπάρτακου.


Η μεγαλύτερη δύναμη μας είναι η δημοσιότητα και οι καταγγελίες. Όταν σπάμε τα στεγανά του στρατοπέδου οι όροι της μάχης αντιστρέφονται. Οι καριερίστες αξιωματικοί τρομοκρατούνται και τρέχουν να απολογηθούν. Το Γ.Ε.Σ. προσπαθεί να συμμαζέψει ότι μπορεί δικαιώνοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα αιτήματα των φαντάρων.
Απευθυνόμαστε  οποιαδήποτε στιγμή κρίνουμε απαραίτητο στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Αυτή η συνδυασμένη δράση φέρνει αποτελέσματα κι αποτελεί τον κορμό της λογικής του κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό.
Δεν καλούμε σε ανόητους ηρωισμούς και απερισκεψίες. Κάθε νίκη επιτυγχάνεται χωρίς κανένας φαντάρος να εκτεθεί σε κινδύνους και σε αντίποινα.  


ΟΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Και οι νίκες είναι πολλές. Ό,τι βελτίωση υπάρχει στις εγκαταστάσεις των κέντρων έχει γίνει με αυτόν τον τρόπο (μόνοι τους ούτε μια βρύση δεν αλλάζουν). ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΕΛΔΥΚ) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ: ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ! Πλέον όποιος θέλει μπορεί να την αρνηθεί. "Ζόρικοι αξιωματικοί γίνονται αρνάκια", διοικητές απολογούνται μετρώντας τα λόγια τους. Μόνιμη παράκληση να τους λέμε τα παράπονα μας. Προσέχουν πριν εκτεθούν. Φυσικά χρειάζεται μόνιμη επαγρύπνηση, διαρκής προσπάθεια. Όσο νιώθουν ότι τους παίρνει τόσο επιστρέφουν στις παλιές αυθαιρεσίες. Όπου οι φαντάροι έδρασαν, σταμάτησαν καψόνια, μειώθηκαν υπηρεσίες, αυξήθηκαν οδοιπορικά, έξοδοι, άδειες. Καθήκον των γονιών δεν είναι να βρουν βύσμα αλλά να στηρίξουν τον αγώνα για τον παιδιών τους και στις καθημερινές μάχες των στρατοπέδων. Γονείς κάνετε παράπονα σε Διοικητές και Επιτελεία.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΑΥΘΑΙΡΕΙΑΣ
 Συνάδελφε στο στρατό έχουν απαιτήσεις από εμάς. Μας θέλουν υποταγμένους για 9 μήνες αλλά και για μια ζωή. Δεν πειθαρχούμε, δε συμβιβαζόμαστε στους 9 μήνες. Για μια ζωή τασσόμαστε ανεξάρτητα από κομματικά πιστεύω στο πλευρό των συλλογικών αγώνων της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.


ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ-ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΣΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ
·    Δε δεχόμαστε μεταθέσεις σε 2ο Γραφείο και Στρατονομία, ούτε πάμε Δόκιμοι (ΔΕΑ), φαντάροι που διατάζουν φαντάρους. Δεν αποκρύπτουμε σωματικά προβλήματα. Το Ι1 δεν είναι μαγκιά.  
·  Δε δεχόμαστε να μας αφαιρούν εφημερίδες-βιβλία, έλεγχο από τη Στρατονομία στους θαλάμους χωρίς όλοι να είναι παρόντες και να εξηγηθεί ο λόγος της έρευνας                     
·     Βγαίνουμε παραπονούμενοι για ό,τι μας αφορά και μας ενοχλεί.
·     Αρνούμαστε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τις ασκήσεις ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού. Κανένας στρατιώτης σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ.                   
·   ΔΕΝ είμαστε πυροσβέστες, νοσοκόμοι, «μάστορες», δούλοι. Να γίνουν προσλήψεις όπου απαιτείται.                          
·  Απαιτούμε υπηρεσίες κυκλικές και 1/1. Πρώτο ζήτημα η ζωή των φαντάρων και όχι οι υπηρεσίες.
·  Μείωση τώρα της θητείας σε 6μηνη, στον τόπο κατοικίας. Διπλασιασμός των αδειών. Υπηρεσίες 1-1 για ΟΛΟΥΣ (παλιούς και νέους).                     
·  Αξιοπρεπής μισθός, πλήρης ασφάλιση, κάλυψη αναγκών των φαντάρων: υγειονομικές υπηρεσίες, μετακινήσεις, επικοινωνία, πολιτισμό, ενημέρωση. Ελεύθερο χρόνο, να τον περνάμε όπως θέλουμε.                
·     Ίσα δικαιώματα στις μειονότητες. Εφαρμογή, χωρίς όρους, των συνταγματικών δικαιωμάτων. Ελεύθερη διακίνηση ιδεών, εντύπων, βιβλίων. Κατάργηση ποινών και στρατοδικείων.               
·   Να σταματήσουν η απλήρωτη εργασία και τα «καψόνια». Κανένας στρατιώτης άμισθος δούλος των αξιωματικών. Πολιτικό προσωπικό για εργασίες συντήρησης και επιμελητείας.                   
·   Να κλείσουν οι Λέσχες Εφέδρων, της πατριδοκαπηλίας και φυλετικού μίσους. Να απαγορευτεί η λειτουργία παραστρατιωτικών σχηματισμών, η διαπλοκή με στρατό και σώματα ασφαλείας.                 
·    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ                          
·    Αιρετές και ανακλητές Επιτροπές Φαντάρων χωρίς παρέμβαση της ιεραρχίας. Τα ζητήματα και αιτήματα των φαντάρων να υποβάλλονται απευθείας στο διοικητή. Δικαίωμα ομαδικών παραπόνων, δημοσιοποίησης της κατάστασης στο στρατόπεδο.

                                          ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com