1 Απριλίου 2012

5 χρόνια ΒΟΡΕΙΑ

Τον Μάρτιο του 2007  "γεννήθηκαν" τα "ΒΟΡΕΙΑ της Αθήνας" σαν αποτέλεσμα μιας  κινηματικής αλλά και "εκδοτικής" εμπειρίας από την αμέσως προηγούμενη περίοδο, πλούσια  σε εξελίξεις (Πόλεμος Ιράκ, Ολυμπιακοί Αγώνες). Ιδιαίτερα οι ολυμπιακοί αγώνες σημάδεψαν την περιοχή μας, όχι μόνο με τις περιβαλλοντικές και άλλες  καταστροφές , αλλά και με την παρακαταθήκη των μικρών ή μεγάλων αγώνων που προκάλεσαν . Ιδιαίτερα το γρήγορο πέρασμα των χιλιάδων  οικοδόμων  και οι εργατικοί αγώνες εκείνης της περιόδου στα  τότε ολυμπιακά εργοτάξια δημιούργησαν μια πρωτόγνωρη  κινηματική κατάσταση για τα δεδομένα της περιοχής, παρ ότι έμειναν στο  περιθώριο των τοπικών - δημοτικών πραγμάτων.

Τα χρόνια που ακολούθησαν οδήγησαν σε αυτό που ζούμε σήμερα, εν πολλοίς προκαθορισμένο από την εποχή της "μεγάλης ιδέας" των Ολυμπιακών Αγώνων. Το πόσο υλοποιήσαμε αυτό που επιδιώκαμε (να προβάλουμε τον πραγματικό-undergrοund κόσμο των Βορείων Προαστείων διακινώντας παράλληλα τις ιδέες μας) είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να κρίνει, μιας και όλα είναι στο διαδυκτιακό φως. Όπως και να έχει, για πολλούς από τους πρωταγωνιστές ένα μικρό (όχι και τόσο) κομμάτι της ζωής μας ήταν και είναι στρατευμένο σε αυτή την προσπάθεια, που πολλοί ήρθαν, βοήθησαν, άλλοι έμειναν και άλλοι έφυγαν για διάφορους λόγους. Οι φίλοι μας που είναι μακρυά σε όλη την Ελλάδα ακόμα και στο εξωτερικό είναι πολλοί,  μας θυμούνται, τους αγαπάμε , είμαστε σε επικοινωνία.

 Ήλθε λοιπόν και η δική μας ώρα να αποχωρήσουμε από τη ομάδα των διαχειριστών του blog. Αυτό  είναι αναγκαστικό λόγω  της αναχώρησή μας στο εξωτερικό για μεγάλο σχετικά χρονικό διάστημα. Όμως θα είμαστε εδώ, "το ηλεκτρονικό μας ίχνος"  θα υπάρχει πάνω δεξιά,  σε online σύνδεση με το blog  Sierra Maestra  που εδώ και ένα περίπου χρόνο έχει στεγάσει την αγάπη μας για την Κούβα και την Λατινική Αμερική.

Καλή Αντάμωση
Βαγγέλης - Λουκία