3 Μαΐου 2011

H Κρίση Κρίση, και το πάρτι πάρτι ....


"Σε ιδιωτική εταιρία (με σύμβαση παραχώρησης) αναθέτει η Δημοτική Αρχή αύριο Τετάρτη 20 Απριλίου, την κατασκευή 

υπόγειου γκαράζ στην πλατεία Ευτέρπης (Η.Σ.Α.Π.), πίσω από τις πλάτες των Μαρουσιωτών, παραμονές του Πάσχα". Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», η οποία υποστηρίζει ότι η κατασκευή αυτή  "θα επιβαρύνει υπερβολικά την ατμοσφαιρική ρύπανση στο κέντρο και θα οξύνει το ήδη οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Οι εργασίες κατασκευής του, σημειώνει, που θα κρατήσουν σχεδόν δύο χρόνια, αντί να τονώσουν θα μειώσουν ακόμα και αυτή την ήδη περιορισμένη εμπορική κίνηση. Ακόμα περισσότερο δε, η κατασκευή αυτού του υπόγειου γκαράζ θα οδηγήσει υποχρεωτικά στη κατασκευή του σταθμού του μετρό στη πλατεία Γαρδέλη, (βόρεια του Η.Σ.Α.Π.) με τα υψηλά δέντρα, γεγονός για το οποίο η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί ότι δεν θα γίνει".

"Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου, στη συνεδρίαση της 12 – 4 – 2011 προχώρησε στην έγκριση καταλόγου περιορισμένου αριθμού εταιρειών προκειμένου αυτές να υποβάλλουν την οικονομική προσφορά για την εκτέλεση του έργου: «Μελέτη κατασκευή χρηματοδότηση και εκμετάλλευση υπόγειου σταθμού Αυτοκινήτων στο Ιστορικό Κέντρο – Πλατεία Ευτέρπης του Δήμου Αμαρουσίου».
Ο διαγωνισμός θα γίνει μεταξύ των εταιριών: «α) ΕΡΕΤΡΟ Α. Ε. , β) ΚΛ. ΡΟΥΤΣΗΣ Α. Ε., γ) ΜΕΛΚΑ Α. Ε. , δ) ΑΑΓΗΣ Α. Ε. , ε) ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΗ Α. Ε. , στ) ΤΕΛΕΣΙΣ Α. Τ. Ε. την Τετάρτη 20 – 4 – 2011.
Με την απόφαση αυτή της οικονομικής επιτροπής, η οποία ελήφθη με έξι (6) ψήφους υπέρ και τρεις (3) κατά, τελείται ένα ακόμα ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων – δημοτών της πόλης μας και ιδιαίτερα αυτών της περιοχής του ιστορικού κέντρου.