1 Φεβρουαρίου 2012

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (ελαστικής) ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 2

Δ. Α. Πολυχρονιάδης *
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΟΥΛΗ
ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ  

        Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, εφαρμόζοντας πλήρως της αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ), πιστή στις επιταγές του πολιτικού της φορέα (ΝΔ) και στυλοβάτη της κυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμου, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικας (ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ), που ξεθεμελιώνουν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις οδηγώντας τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την απελπισία, απέλυσε πάνω από 60 εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου με συμβάσεις αορίστου χρόνου (από τον Οργανισμό Εργασίας που έκλεισε).


       Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή Πατούλη, με υποκριτικό και ανάλγητο τρόπο, δείχνει το αντεργατικό της πρόσωπο κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου, τους οποίους, αφού πρώτα υφάρπαξε την ψήφο τους, τώρα πετάει στην ανεργία και στην εξαθλίωση.
      Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από τότε που εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου απολύθηκαν με την αιτιολογία της λήξης των συμβάσεων τους και τώρα ήρθε η σειρά και των μονίμων (ΙΔΑΧ) εργαζόμενων του Οργανισμού Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου και ο αντεργατικός κατήφορος της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου δεν έχει τέλος, αφού η ίδια η Δημοτική Αρχή οδήγησε το Δήμο Αμαρουσίου σε καθεστώς οικονομικής «εξυγίανσης» προβλέποντας εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων του Δήμου.
   Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν καλά  ότι ό μόνος δρόμος υπεράσπισης της δουλειάς τους και των εργασιακών δικαιωμάτων τους περνά μέσα από τους αγώνες για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών και των πολιτικών τους εκφραστών.
  Η Δημοτική αρχή Πατούλη, αν είχε την πολιτική βούληση, θα έπρεπε να μπει μπροστά διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των απολυμένων εργαζόμενων του Δήμου Αμαρουσίου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στρεφόμενη ουσιαστικά ενάντια στις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές και τον νόμο του Καλλικράτη, που ενώ καταγγέλλει φραστικά,  στην ουσία στηρίζει και εφαρμόζει.
   Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, έστω και την ύστατη στιγμή να μην απολύσει κανέναν εργαζόμενο από το Δήμο Αμαρουσίου, αλλά με πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου, με σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις με βάση τις συλλογικές συμβάσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
  Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου να μην παραιτηθούν από το δικαίωμα της υπεράσπισης των εργασιακών τους δικαιωμάτων και ιδιαίτερα του δικαιώματός τους για σταθερή και μόνιμη εργασία και να μην πιστέψουν στις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής για δήθεν επαναπρόσληψή τους με πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Ο στόχος της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου είναι να τελειώνουν μια για πάντα με τη σταθερή και μόνιμη εργασία.  
  Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των απολυμένων εργαζόμενων του Δήμου Αμαρουσίου για σταθερή και μόνιμη εργασία, δεσμεύεται να φέρει το θέμα για συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου και καλεί τους απολυμένους εργαζομένους του Οργανισμού εργασίας και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου, όλοι μαζί να αναλάβουμε αγώνες τέτοιους που θα είναι ικανοί να ανατρέψουν τα αντεργατικά σχέδια της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) που αυτή υπηρετεί.
* Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος
Της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δ. Σ. Αμαρουσίου