16 Δεκεμβρίου 2012

ΔIΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

   (έκθεση βιβλίου και συζητήσεις)

 17 και 18 Δεκέμβρη ώρα 7.00μ.μ στο Στέκι                                     ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 ΜΑΡΟΥΣΙ
                                 
       ΣΤΕΚΙ ΔΊΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ 
και ΟΙ ΕΚΔΌΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΈΛΦΩΝΟι Εκδόσεις των Συναδέλφων είναι μια εκδοτική πρωτοβουλία από το Σύλλογο Υπαλλήλωνων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής.
Μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που λειτουργεί αντιιεραρχικά, χωρίς διευθύνοντες και διευθυνόμενους, αποφασίζει -στο πνεύμα της συναίνεσης- συλλογικά και δεν αποσκοπεί, φυσικά, στο κέρδος και στον πλουτισμό των μελών της αλλά στον ισότιμο και αξιοπρεπή βιοπορισμό τους.

...'' Θεωρούμε (χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες) ότι το σπέρμα του καινούργιου κόσμου οφείλει να ενυπάρχει μέσα στον παλιό και ότι, εάν θέλουμε κάποτε να αλλάξουμε αυτό τον κόσμο, είναι ανάγκη από σήμερα να προετοιμαζόμαστε και στο υλικό αλλά και στο ανθρώπινο επίπεδο, μαθαίνοντας εμείς οι ίδιοι, ενίοτε και μέσα από συγκρούσεις, να λειτουργούμε «εδώ και τώρα» στο μέτρο των υποκειμενικών δυνατοτήτων μας και των ασφυκτικών αντικειμενικών συνθηκών, κατά πώς ευαγγελιζόμαστε ότι θα λειτουργούμε αύριο.''...

(από το site ''0ι Εκδόσεις των Συναδέλφων'' )

                                          ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
                            
  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΌΣ
Συζήτηση με τον Ορέστη Βαρκαρόλη εκδότη του βιβλίου ''Δημιουργικές αντιστάσεις και αντεξουσία'' από την κολεκτίβα ''Παγκάκι'' και παλαιότερα τον Σπόρο.

           
                                            ΤΡΙΤΗ  18  ΔΕΚΕΜΒΡΗ

                                            
 ΕΚΔΌΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΆ
Συζήτηση με τον Βαγγέλη Καραμανωλάκη Λέκτορα της Θεωρίας της Ιστορίας και της Ιστοριογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιστημονικός συνεργάτης των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ)Μελετητής της Ιστορίας της Αριστεράς.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ -ΣΤΕΚΙ
ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 & ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ .ΜΑΡΟΥΣΙ
τηλ.2106127874