24 Μαΐου 2009

Αυταρχισμός και βλακεία

Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού αποτελεί επίσημη πολιτική πρακτική κυβέρνησης και λοιπών κέντρων εξουσίας .  Ο ανώτατος δικαστικός δερβέναγας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με τον πιο επίσημο τρόπο στην υπόθεση των κινητοποιήσεων στα καταστήματα JAMBO διεκπεραίωσε το δουλειά της εργοδοσίας χαρακτηρίζοντας εγκληματικές πράξεις τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων. 

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η βουβή καταστολή σε μετανάστες, η αστυνομική αυθαιρεσία στους δρόμους, οι δίκες του Δεκέμβρη.  Τα τελευταία περιστατικά  έξαρσης της καταστολής και της αστυνομικής αυθαιρεσίας (σκίσιμο του κορανίου από μπάτσο,  ξυλοδαρμός της ανυποψίαστης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη)  σε συνδυασμό με την αθωωτική απόφαση του φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια, επιχειρείται να αξιοποιηθούν επαναφέροντας    επιχειρήματα του στιλ,"μεμονωμένο περιστατικό", "βλακεία των μπάτσων και υπερβολές".

Η  ηλιθιότητα ,  ο γουρουνισμός, και η εγκληματική αυθαιρεσία των μπάτσων και των διωκτικών αρχών, υλοποιούν άριστα και με υπερβάλλοντα ζήλο την κυβερνητική - κρατική πολιτική. 

Τα ακραία φαινόμενα  καταδικάζονται δήθεν και το μπαλάκι ρίχνεται στην ανεξάρτητη και τυφλή δικαιοσύνη. 

Και εκεί παίρνουν την μπάλα οι Σανιδάδες και καθαρίζουν θεσμικά και επιστημονικά. Για να θολώσουν τα νερά, τη γλυτώνει που και που,  κανένας τυχερός με "πράσινα παπούτσια".

Ο φοιτητής τόνισε ότι την ώρα των επεισοδίων διασκέδαζε σε πάρτι

Ομόφωνα αθώα τα "πράσινα παπούτσια"

Ομόφωνα αθώο έκρινε την Παρασκευή το απόγευμα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης, το φοιτητή με τα "πράσινα παπούτσια" Παναγιώτη Κετίκη, ο οποίος κατηγορείτο μαζί με άλλους τέσσερις νεαρούς για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από την Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης το Μάιο του 2007.
Από τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, ο ένας αθωώθηκε, ενώ οι άλλοι δύο κρίθηκαν ένοχοι για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 10 και 17 μηνών, με τριετή αναστολή. Για το πέμπτο άτομο θα οριστεί νέα δικάσιμος.
Ο φοιτητής, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται, λέγοντας ότι την ώρα των επεισοδίων διασκέδαζε σε πάρτι μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, από τον οποίο δεν απομακρύνθηκε. Μάλιστα, μάρτυρες επιβεβαίωσαν την αδιάλειπτη παρουσία του νεαρού στο πάρτι.
Ο Παναγιώτης Κετίκης, μετά το άκουσμα της απόφασης, δήλωσε δικαιωμένος από την ετυμηγορία του δικαστηρίου

ΣΚΑΙ ΝΕΑ


ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν εκατοντάδες μετανάστες επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.
Την οργή των μεταναστών έχει προκαλέσει η προχθεσινή ενέργεια αστυνομικού που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έσκισε και πάτησε το Κοράνι. Αντιδρώντας, εκατοντάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα το μεσημέρι για να διαμαρτυρηθούν. Ορισμένοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, την ώρα που επικεφαλής της συγκέντρωσης προσπαθούσαν να τους ηρεμήσουν.

Τα επεισόδια δεν ξέφυγαν εκτός ελέγχου καθώς η Αστυνομία κατόρθωσε να απωθήσει τους διαδηλωτές προς την Ομόνοια.
ΤΑ ΝΕΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Για την περιπέτεια που πέρασε η Θεσσαλονικιά Ευμορφίας Ξυνού στα χέρια των μπάτσων έχουν γραφτεί αρκετά σε εφημερίδες και blogs. Αν όμως κάποιος διαβάσει το ρεπορτάζ που έχει η εφημερίδα «Κόντρα» πραγματικά ανατριχιάζει από το μέγεθος της μπατσάδικης βαρβαρότητας.

Το παραθέτουμε:

«Τα σημάδια στο πρόσωπο και στο λαιμό της γυναίκας, αδιάψευστοι μάρτυρες του ξυλοδαρμού της, ο οποίος βεβαιώθηκε και με ιατροδικαστική έκθεση, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη. Το νοσοκομείο Παπανικολάου, στο οποίο οδηγήθηκε όντας κρατούμενη, διέγνωσε και
ρήξη τυμπάνου!

Η 35χρονη Ευγνωμία Ξυνού, μητέρα ανήλικου παιδιού, είχε την ατυχία να πατήσει λάθος το συνδυασμό του συναγερμού στο μπακάλικο που διατηρεί με το σύζυγό της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο συναγερμός άρχισε να χτυπά και καθώς η γυναίκα προσπαθούσε να τηλεφωνήσει στο σύζυγό της για να της πει πώς να τον απενεργοποιήσει, κατέφθασαν τα… όργανα της τάξης. Της είπαν να πάει μαζί τους στο Τμήμα, για εξακρίβωση στοιχείων.

Διαμαρτυρήθηκε, επειδή είχε αστυνομική ταυτότητα και όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής την γνώριζαν.
Ομως, στο
σύγχρονο Μαρκοζιστάν δεν υπάρχουν δικαιώματα.
Ακόμα και η κοινή λογική υποχωρεί μπροστά στη θέληση του μπάτσου.
Αρπαξαν τη διαμαρτυρόμενη γυναίκα, της πέρασαν χειροπέδες και άρχισαν να τη σέρνουν, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επαγγελματιών της περιοχής! Τα χειρότερα, όμως, δεν είχαν έρθει ακόμα.

Οπως καταγγέλλει η συνήγορός της
Ολγα Βλόντζου, όταν η Ε. Ξυνού σύρθηκε στο Τμήμα οδηγήθηκε σε ξεχωριστό δωμάτιο, φορώντας ακόμα τις χειροπέδες. Εκεί, ο αρχιφύλακας Κιτμερίδης Αλέξανδρος άρχισε να τη χτυπά στο πρόσωπο και να την πετά στους καναπέδες του δωμάτιου και στο πάτωμα. Οταν η γυναίκα σωριάστηκε κάτω, πέρασε τα δυο χέρια του στο λαιμό της και άρχισε να την πνίγει!
Ενώ η σοκαρισμένη γυναίκα φώναζε «βοήθεια», αυτός την έβριζε με φράσεις όπως
«πουτάνα, θα σε γαμήσω, μαλακισμένο κ.ά.».
Λίγο πριν λιποθυμήσει από το σφίξιμο στο λαιμό, την άφησε, ενώ παρά τις κραυγές της κανένας από τους παρόντες μπάτσους δεν παρενέβη για να τη βοηθήσει.

Αντίθετα, λίγο μετά και ενώ ήταν φανερά τραυματισμένη, ο διοικητής του Τμήματος της έδωσε τη «χαριστική βολή» χαστουκίζοντάς την με δύναμη.

Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η πεπατημένη. Την τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί και την παρέπεμψαν στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της «αντίστασης» και της «εξύβρισης».
Η μήνυση που έκανε κατά των βασανιστών της δεν ακολούθησε τη διαδικασία του αυτόφωρου, αλλά
θα αποσταλεί… ταχυδρομικά στην εισαγγελία, η έδρα της οποίας είναι μερικά τετράγωνα παρακάτω (αυτά παθαίνει όποιος πολίτης κάνει το λάθος να καταθέσει μήνυση στην Αστυνομία, αντί να πάει κατευθείαν στην Εισαγγελία.

Στο αυτόφωρο η Ε. Ξυνού ζήτησε τη νόμιμη αναβολή και αφέθηκε ελεύθερη, ενώ η δίκη της προσδιορίστηκε για χθες Παρασκευή. Οπως καταγγέλθηκε, από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το γεγονός του ξυλοδαρμού της, ο σύζυγός της δέχεται σωρεία απειλητικών τηλεφωνημάτων".

Αναδημοσίευση από http://meapopsi.blogspot.com/feeds/posts/default