29 Μαΐου 2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Tο σωματείο εργαζομένων στο δήμο της Νέας Ιωνίας με αφορμή το κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών που παραπέμπει εκ νέου σε δίκη στις 9 Ιούνη 2010 τον Πρόεδρο του σωματείου μας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκο Αδαμόπουλο, καλεί τους συνδικαλιστικούς φορείς, τις οργανώσεις και τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους ενάντια στη δίωξη του προέδρου του σωματείου μας.

Οι σκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του από τους μηχανισμούς του εργοδότη δημάρχου και τα τσιράκια του για απειλή ανθρωποκτονίας και πρόκληση φόβου και τρόμου σε εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής - νικηφόρας κινητοποίησης των εργαζομένων στο δήμο του Νέου Ηρακλείου εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης των εργαζομένων που αγωνίζονται.

Ο συνάδελφος πρόεδρος βρέθηκε συμπαραστάτης - αλληλέγγυος και μαζί με άλλα μέλη του σωματείου μας καθώς και εργαζόμενους από πολλά σωματεία του κλάδου, την ομοσπονδία και άλλους φορείς δώσανε μάχη για την νίκη της απεργίας, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των συναδέλφων μας απεργών, αποδείχνοντας στην πράξη την δύναμη της αλληλεγγύης και της ενότητας και γι αυτό διώκεται.

Οι ίδιοι μηχανισμοί ετοιμάζουν και νέες διώξεις σε βάρος όχι μόνο του συνάδελφου Νίκου Αδαμόπουλου αλλά και άλλων μελών του Δ.Σ. του σωματείου μας και του σωματείου του δήμου Ν. Ηρακλείου.

ΖΗΤΑΜΕ

• Να σταματήσει κάθε ποινική δίωξη του συν. ΝΙΚΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ και όλων των συνδικαλιστών που μεθοδεύεται να εμπλέξουν.

• Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων.

• Καλούμε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς και οργανώσεις να εκφράσουν με κάθε μέσο την αλληλεγγύη και συμπαράσταση τους.


Η τρομοκρατία τους, οι δίκες και μηνύσεις τους δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν και μας δυναμώνουν.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 14-5-2010

ΤΟ Δ.Σ.

ΤΗΛ. 6948577952 FΑΧ 2102757730
ΔΙΕΥΘ. Λ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 268 3ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Email somatdni@otenet.gr
n.adamopoulos@otenet.gr