26 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Tα "σαπάκια" του κ. Ζήκου


Η κατάσταση κατάρρευσης των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας στο Μαρούσι, είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό από τις καταγγελίες του Σωματείου. Είναι γνωστή από την εποχή που η διοίκηση μας διαβεβαίωνε ότι τα λεωφορεία είναι αστέρια, και οι καταγγελίες είναι κακοπροαίρετες  λόγω της κόντρας του Σωματείου  των εργαζομένων με τη Διοίκηση.

Βέβαια η αλήθεια έλαμψε πολύ σύντομα όταν το ένα μετά το άλλο τα λεωφορεία  "τα έφτυναν" και τα σάπια άρχισαν να φαίνονται και με γυμνό μάτι.  Θα αδικούσαμε την Αντιδήμαρχο Κυκλοφορίας κ. Γιώργο Ζήκο  αν του χρεώναμε προσωπικά την κατάσταση της δημοτικής συγκοινωνίας. Όμως ο ίδιος  που ανέλαβε φουριόζος πριν από καιρό, αντικαθιστώντας τον έτερο εργοδοτικό αστέρα κ. Ιατρίδη, διαιώνισε την υπάρχουσα κατάσταση, και την ανέβασε σε νέα επίπεδα, καθώς επί ημερών του :

  • Κρίθηκε πλεονάζον ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού της δημοτικής συγκοινωνίας (ανάμεσά τους ολόκληρο το Δ.Σ του Σωματείου), το οποίο αντικαταστάθηκε με  "ημέτερους". 

  • Ακόμα δεν έγινε η πραγματογνωμοσύνη στα λεωφορεία, ακόμα και όταν άρχισαν να φεύγουν οι ρόδες τους εν κινήσει. 

  •  Έγιναν νέες  παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας (μη πληρωμή υπερωριών κλπ) που πρόσφατα απασχόλησαν την Επιθεώρηση Εργασίας. 

  •  Ασκήθηκαν πιέσεις στους εργαζόμενους να υπογράψουν την περιβόητη υπεύθυνη δήλωση  για να φύγουν από το Δήμο, πότε με απειλές και πότε με κροκοδείλιο ενδιαφέρον για να τακτοποιηθούν οι εργαζόμενοι, καθώς δήθεν το σωματείο φρόντιζε μόνο την πάρτη του.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι η υπόθεση των "πλεοναζόντων" δεν έχει τελειώσει, παρ' ότι οι μισοί μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ ,και οι υπόλοιποι ψάχνουν μόνοι τους θέση εργασίας στους γύρω Δήμους. Η γνωστή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, εξακολουθεί να βάλλεται από όλες τις μεριές. Νέες προσφυγές στην Περιφέρεια, δικαστήρια, δικαστική έρευνα του ΑΣΕΠ κ.α

Φαίνεται λοιπόν πως ο κ. Ζήκος λάθος εποχή διάλεξε να κάνει πολιτική καριέρα  ως το αφεντικό της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου.

 Το γεγονός ότι ζούμε μια εποχή που καταρρέουν όλα, δεν μπορεί να κρύψει ότι η Δημοτική Συγκοινωνία, στα πλαίσια του καταρρέοντος Δήμου Αμαρουσίου, καταρρέει εδώ και πολλά χρόνια. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζόμενων σε αυτήν.