30 Μαΐου 2010

Οι κομμουνιστές, τα συνδικάτα και η ανασύνθεση του κοινωνικού - ταξικού μπλοκ


Το παρακάνω κείμενο, αποτελεί συλλογική επεξεργασία της πολιτικής οργάνωσης ''ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ'' (Rete dei Comunisti) στην Ιταλία και αφορά την κατάσταση της εργατικής τάξης και την αναγκαιότητα συγκρότησης, καινούργιου ταξικού ανεξάρτητου πανιταλικού συνδικάτου βάσης το οποίο θα πάρει σάρκα και οστά στις 21-23 Μάιου στην Ρώμη, σαν αποτέλεσμα της πλούσιας δραστηριότητας, που αναπτύχτηκε τα προηγούμενα χρόνια, από τις επιτροπές ΒΑΣΗΣ.

Τα μέλη και τα στελέχη της οργάνωσης προέρχονται από την πλούσια δραστηριότητα της εξωκοινοβουλευτικής κομμουνιστικής αριστεράς, στη διάρκεια της ''έξαρσης'' του ευρωκομουνισμού και τα οποία μέσα από ποικίλες διαδρομές αναζήτησης, ίδρυσαν το 1998 το ''ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ''. Η οργάνωση αυτή συνέβαλε καθοριστικά, όλα τα προηγούμενα χρόνια- χρόνια θεαματικής παρακμής των διάφορων θραυσμάτων του πρώην ΙΚΚ και συνολικά της επίσημης αριστεράς- στη διαμόρφωση μιας ιδιαίτερα μαχητικής και δραστήριας ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, με σημαντική παρουσία σε όλα τα μέτωπα και κυρίως στα συνδικάτα βάσης, πάντα με αναφορά και όρους Κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης.

Με μαρξιστικά εργαλεία έχουν επεξεργασμένες θέσεις, σε σοβαρά ζητήματα τόσο της εσωτερικής όσο και της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Έχουν αναπτύξει γόνιμες και δημιουργικές σχέσεις με επαναστατικά κινήματα και κόμματα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κούβα-Λατιν. Αμερική.

Εκδίδουν 3μηνο σημαντικό έντυπο (IL CONTROPIANO) και διαθέτουν πληρέστατη καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα(www.contropiano.org).

To κείμενο:
http://voria-forum.blogspot.com/2010/05/blog-post_27.html