12 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

 Δ. Α. Πολυχρονιάδης *
                                                                     
ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
         Στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 8ης Νοεμβρίου 2011 η πλειοψηφία του Δ. Σ. μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και του Δήμαρχου κου Γ. Πατούλη αποφάσισε να αποστείλει εξώδικη πρόσκληση εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου προς τη ΔΕΗ για το θέμα της επιβολής του χαρατσιού στα ακίνητα θέλοντας με τον τρόπο αυτό να κατασιγάσει τις έντονες αντιδράσεις των δημοτών – πολιτών – κατοίκων του Αμαρουσίου απέναντι στην ανάλγητη αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης της χούντας των αγορών.
        Παρά το γεγονός ότι με επιστολή μας προς τον Πρόεδρο του Δ. Σ. είχαμε ζητήσει να τεθεί το συγκεκριμένο θέμα (της ενεργής υποστήριξης από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου των δημοτών – κατοίκων της πόλης μας που θα αρνηθούν να πληρώσουν τα παράνομα χαράτσια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) ως έκτακτο θέμα στη συνεδρίαση του Δ. Σ. της 8ης Νοεμβρίου και αφού παρενέβη (στα πλαίσια της ώρας του Δημότη) εκπρόσωπος του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» (η δικηγόρος κα Αντ. Λεγάκη – μέλος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ), η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν δέχτηκε να συζητηθεί το θέμα, αλλά μας παρουσίασε το κείμενο μιας εξώδικης πρόσκλησης προς τη ΔΕΗ (την οποία επέδωσαν στους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων  λίγο πριν τη συζήτησή της) με στόχο να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου σχετικά με τη στάση της Δημοτικής Αρχής γύρω από το θέμα αυτό.

        Η υποκρισία και πολιτική απάτη με την οποία επιχειρεί η Δημοτική Αρχή να κατασιγάσει τις λαϊκές αντιδράσεις πάνω στο θέμα της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών είναι άνευ προηγουμένου.
     Όταν αρκετοί Δήμοι του λεκανοπεδίου Αττικής έχουν ήδη προχωρήσει στην οργάνωση των κινήσεων άρνησης πληρωμής των χαρατσιών αφουγκραζόμενοι τις λαϊκές αντιδράσεις, μέσω του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ», καλώντας τους Δημότες τους ανοιχτά να μην πληρώσουν τα χαράτσια, δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά στη περίπτωση που η ΔΕΗ προβεί σε διακοπές των ηλεκτροδοτήσεων, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και  Δήμαρχος κος Γ. Πατούλης στέλνουν «εξώδικα», που δεν πονάνε καθόλου, στη διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση.
     Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου παρά τις δήθεν «αντικυβερνητικές» κορώνες που εκφράζονται μέσα από τις δηλώσεις του Δημάρχου κου Γ. Πατούλη συμμορφώνεται πλήρως «προς τας υποδείξεις» των κυβερνητικών εντολών, επιλέγοντας το δρόμο της «νομιμότητας» και της καθώς πρέπει απλής διαμαρτυρίας, όταν γύρω της τα λαϊκά νοικοκυριά βουλιάζουν και χάνονται κάτω από το βάρος των χαρατσιών και της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια.

       Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου δεν μπορεί να κρύψει πια την πλήρη ταύτισή της με την πολιτική των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, των αντιλαϊκών χαρατσιών και του Καλλικράτη με τερτίπια και κινήσεις εντυπωσιασμού, ιδιαίτερα τώρα που κυοφορείται η νέα μεγάλη συμμαχία των προθύμων και υποταγμένων της κυβέρνησης της χούντας των αγορών (νο 2) δηλ. της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ του τραπεζίτη Παπαδήμου.
   Εντύπωση όμως μας έκανε και η θετική ψήφος των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Κίνησης «Κόντρα στον Καιρό» στην εξώδική πρόσκληση που έστειλε ο Δήμος Αμαρουσίου προς τη διοίκηση της ΔΕΗ.  

    Ο μόνος δρόμος αντίστασης στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που μας ετοιμάζουν είναι η δική μας αντίδραση και αντίσταση.
    Καμιά εξώδικη πρόσκληση ή άλλη δικαστική παρέμβαση δεν πρόκειται ν’ ανατρέψει την πολιτική των χαρατσιών και αυτούς που μας τα επιβάλλουν αν δεν υπάρξει οργανωμένη αντίσταση και ανυπακοή από το λαό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

    Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να αφήσει τα τερτίπια και τις κινήσεις εντυπωσιασμού και να συμπαρασταθεί ενεργά στους Δημότες του Αμαρουσίου που αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια της ΔΕΗ, ώστε κανένα νοικοκυριό στο Μαρούσι να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
    Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς σε συστράτευση όλων ενάντια στην πληρωμή των χαρατσιών  - ενάντια στην πολιτική των μνημονίων & των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων που εξανδραποδίζουν τους εργαζόμενους.
    Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας με αυτοοργάνωση και ανυπακοή για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που μας πλήττει και κάθε τωρινού ή μελλοντικού πολιτικού εκφραστή της από όπου κι αν προέρχεται.
 Μαρούσι 11 - 11 – 2011
 * Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δ. Σ. Αμαρουσίου