24 Νοεμβρίου 2011

Για τις χρήσεις γής στο Δήμο Αμαρουσίου


Α. Την Πέμπτη έχει εισαχθεί στο Κεντρικό ΣΧΟΠ του Υπουργείου η πρόταση του Δήμου για τις  χρήσεις γης.
Όπως γνωρίζεται ο Σύλλογος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ έχει καταθέσει ένσταση.
ΕΞ ΌΣΩΝ ΥΠΟΛΓΊΖΟΥΜΕ η εισήγηση ταυτίζεται με τις προτάσεις του Δήμου, οι οποίες σας είναι γνωστό πόση καταστροφή επιφέρουν στις οικιστικές συνθήκες της πόλης.
Οι τροποποίηση των χρήσεων γης που εισηγούνται είναι οι ίδιες και ακόμη πιο επιβαρυντικές από αυτές που είχαν ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΊ ΕΠΊ Τζανίκου  προτείνει ο Τζανίκος και ΕΧΟΥΝ ΑΚΥΡΩΘΕΊ ΔΎΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠ΄ΤΟ Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σήμερα όμως δεν υπάρχουν  χρήματα για προσφυγές στο ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΊΑΣ και ο σύλλογος ήδη χρωστάει αρκετά !
Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε πρέπει κατ΄ αρχή να οργανωθεί μαζική παρουσία στο ΣΧΟΠ της Πέμπτης καθώς ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΉ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΜΕ αίτημα προς τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ στις οποίες να επισημάνουμε ότι οι υπάλληλοι που εισηγούνται την αποδοχή της πρότασης του Δήμου παρανομούν, αφού το ΣτΕ, έχει αποφασίσει ότι η μετατροπή των υφιστάμενων χρήσεων γης σε πιο επιβαρυντικές απαγορεύεται και συνεπώς εχουν αστικές και ποινικές ευθύνες μηδέ του υπουργού εξαιρουμένου !

Β. Επίσης σας υπενθυμίζω ό Περιφερειάρχης απέρριψε την ένσταση μας για την οριοθέτηση του ΡΕΜΑΤΟΣ Σαπφούς – συνέπεια η νομιμοποίηση του Κτιρίου Βωβού- διότι δεν πρόλαβε να εξετάσεις την ένσταση εντός 60 ημερών !
Κατά συνέπεια και αυτή η παρανομία προχωρεί.

Αν είναι κάποιος σύλλογος , ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ή ΔΗΜΟΤΗΣ ενδιαφέρεται για αυτό το ζήτημα- το οποίο εν δεν αντιμετωπισθεί άμεσα , πέραν των άλλων φοβάμαι ότι θα κρατήσει για πολλά χρόνια της περιοχές ΗΠΕΙΡΏΤΙΚΑ & ΚΑΡΠΑΘΙΩΤΙΚΑ  εκτός σχεδίου- και μπορεί να βοηθήσει να έρθει σε συνεννόηση με τα μέλη του Συλλόγου ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, προκειμένου να οργανωθεί ομάδα για την αντιμετώπιση αυτών και πολλών άλλων σημαντικών ζητημάτων της πόλης

Ο Πρόεδρος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Δ. ΚΟΤΣΩΝΗΣ