8 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: To KKE στηρίζει " ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕIΡΩΣΗ"


Image
ΚΑΛΕΣΜΑ

των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στο Μαρούσι
των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο Μαρούσι

Για Αντιμονοπωλιακή Ψήφο στις Εκλογές του Νοέμβρη
Στηρίζουμε τους Συνδυασμούς της ΛΑΙΚΗΣ Συσπείρωσης  στο Δήμο του Μαρουσίου και στην Περιφέρεια Αττικής

Μαρουσιώτισσες, Μαρουσιώτες.
 Εργαζόμενοι, Μισθωτοί και Αυτοαπασχολούμενοι, Πρόσφυγες, Άνεργοι. Νέες και Νέοι
Με τις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη τα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στοχεύουν να στελεχώσουν, το καθένα για δικό του λογαριασμό, είτε αυτοδύναμα είτε με τοπικές συμμαχίες, την νεότευκτη αντιδραστική διοικητική δομή της χώρας με τοπικά όργανα εξουσίας ικανά και πρόθυμα να ανταποκριθούν στις παραπέρα αντιλαϊκές προοπτικές που ανοίγει ο «Καλλικράτης», να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τα νέα αντεργατικά εργαλεία.
Η δική μας πόλη, το Μαρούσι, αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση αυτή. Η Διοίκηση του κου Πατούλη αποδείχθηκε συνεπής συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής της προκατόχου της, του κου Τζανίκου.


  • Το «αναπτυξιακό της όραμα» για το δήμο είναι το ίδιο με της προηγούμενης δημοτικής αρχής. «Η προσέλκυση κατοίκων καιεπιχειρήσεων, η πρόσδοση στην πόλη «χαρακτηριστικών μεγάλης επισκεψιμότητας και δυνατοτήτων ανάπτυξης του Τριτογενούς Τομέα», «η ανάδειξη Επιχειρηματικών Ευκαιριών και Δραστηριοτήτων του Τριτογενούς τομέα υποστηρίζοντας τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης σε σχέση με τον Ανταγωνισμό της υπόλοιπης Αττικής»
  • Η συνύφανση του δήμου με το μεγάλο κεφάλαιο περνάει σε μια νέα «ποιότητα» μέσω των ΣΔΙΤ και των Συμβάσεων Παραχώρησης, με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, τον Ιούλη του 2009, και με νεότερες του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιούλης 2010).
  • Οι δημοτικοί προϋπολογισμοί έχουν στο κέντρο τους την παραπέρα αφαίμαξη του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας καθώς στηρίζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους σε δημοτικά τέλη και φόρους και άλλους πόρους που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα.
  • Έντονη ήταν η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής την τελευταία διετία να απομακρύνει από το δήμο και τα νομικά του πρόσωπα περί τους 400 εργαζόμενους που επί δεκαετία εργάζονταν σε αντικείμενα του δήμου. Χρειάσθηκε η αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων του κλάδου, πολιτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να υποχρεωθεί τελικά να τους κρατήσει.
  • Στα ζητήματα δημοκρατίας η Διοίκηση του κου Πατούλη έδειξε ιδιαίτερο ζήλο προωθώντας θεσμούς καταστολής και χειραγώγησηςτων λαϊκών στρωμάτων, υλοποιώντας νομοθετικές προβλέψεις που θέσπισαν και συμπλήρωσαν στη συνέχεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ: Προωθήθηκε η Δημοτική Αστυνομία, αποφασίστηκε το στήσιμο του νεοχαφιέδικου μηχανισμού του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας (Το.Σ.Π.Πα.), συγκροτήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (Το.Συ.Ν.), επιχειρήθηκε, ακόμη, με απόφαση του Δ.Σ. στήσιμο ηλεκτρονικού εντοπισμού και παράδοσης «παράνομων» μεταναστών/προσφύγων, που αποτράπηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της παράταξής μας, και ύστερα από σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή.
  • Το περιβάλλον, τέλος, στην πόλη μας εξακολουθεί να υποβαθμίζεται, καθώς διαπιστώνονται και στην παρούσα δημοτική περίοδο, η συνεχιζόμενη τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων, όσων έχουν απομείνει, σε όφελος του κεφαλαίου.
Απέναντι στην πολιτική αυτή, η στάση των άλλων παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας χαρακτηρίζεται από την πλήρη κάλυψη των αντιλαϊκών πολιτικών των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο των οποίων πολιτεύθηκε η απερχόμενη δημοτική Αρχή. Η κριτική τους εντοπίστηκε σε επιμέρους ζητήματα και πάντα υπό το πρίσμα αλληλοτροφοδοτούμενων προσωπικών αντιπαραθέσεων, φροντίζοντας να αποκρύπτουν το κύριο: Ότι ο δήμαρχος, όπως και ο προκάτοχός του, αλλά και οι ίδιοι όταν εφάρμοζαν επί σειρά ετών (υπό τη Διοίκηση Τζανίκου) πολιτικές που τώρα υποκριτικά καταδικάζουν, αντεργατικές κατευθύνσεις της άρχουσας τάξης υπηρετούσαν. Τις ίδιες που θα υπηρετήσουν και πάλι, εάν επανέλθουν στη διοίκηση του Δήμου.
Η παράταξη που στήριξε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κινήθηκε σταθερά σε προτάσεις βελτίωσης του τρόπου διαχείρισης της τοπικής εξουσίας. Αγνοούν την ταξική ουσία των προβλημάτων, τα ξεκόβουν από τα συνολικότερα προβλήματα των εργαζομένων, αμβλύνουν ή και αποσιωπούν τις πολιτικές ευθύνες των κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επικεντρώνοντας την κριτική τους στις ευθύνες, της Δημοτικής Αρχής. Μένουν προσκολλημένοι στη συστράτευση των «προοδευτικών» δυνάμεων στο Μαρούσι, ασχολούνται με ζητήματα μακριά από τα ουσιαστικά συμφέροντα των εργαζομένων, που δεν θίγουν το κεφάλαιο, οι στόχοι τους κινούνται στα πλαίσια του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Εργαζόμενη, Εργαζόμενε του Μαρουσιού
Η ψήφος σου στις επικείμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές έχει γενικό πολιτικό χαρακτήρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Χρησιμοποίησέ τη στοχεύοντας ολόισια ενάντια στα κόμματα της άρχουσας τάξης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, που σε οδηγούν σε μακρόχρονη εξαθλίωση. Μη τους επιβραβεύσεις ψηφίζοντας τους «ανεξάρτητους» δήθεν συνδυασμούς τους. Ούτε αυτούς, ούτε τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που η μόνη φιλοδοξία τους είναι «να γλυκάνουν τον πόνο σου» με υποσχέσεις για μια «δικαιότερη» διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος. Η λύση είναι μία. Ανοιχτά, αποφασιστικά, τολμηρά στήριξε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο Δήμαρχο στο Μαρούσι το Νίκο Μπουντούρογλου και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής το Θανάση Παφίλη.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζεται, αντλεί οράματα και εμπειρία από το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ. Το κόμμα που με τις θέσεις του και τη δράση του σου δείχνει την έξοδο από το «λάκκο των λεόντων», όπου θέλει να σε καθηλώσει η άρχουσα τάξη: Το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής με το Κεφάλαιο, τους πολιτικούς του εκφραστές, το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Το δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, όπου ο πλούτος που παράγεται θα κατανέμεται δίκαια σ' αυτούς που τον παράγουν.

Οκτώβρης 2010
 Κ.Ο. ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΚΕ
Ο.Β.   ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΝΕ