25 Σεπτεμβρίου 2011

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας


Η επίθεση απέναντι στο δημόσιο είναι επιτελικά σχεδιασμένη! Στην πραγματικότητα θέλουν ένα «δημόσιο» με πετσοκομμένες τις κοινωνικές δαπάνες, ανταποδοτικό και ιδιωτικοποιημένο, που τίποτα δεν θα είναι δωρεάν. Ενα «δημόσιο» της Ε.Ε. και της ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης τροφοδότη του...
...ιδιωτικού τομέα και των ειδικών οικονομικών ζωνών του κεφαλαίου. Ένα κράτος αστυνομικό και ολοκληρωτικό, , των εργολάβων και των ΜΚΟ, των σύγχρονων δουλέμπορων της μαύρης εργασίας. Τον δημόσιο υπάλληλο κατ΄ εικόνα και ομοίωση του ιδιωτικού τομέα, με μισθούς των 700 ευρώ, με κατάργηση της μονιμότητας, με ευέλικτα ωράρια και ελαστική εργασία, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, διαρκώς μετακινούμενο σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς, υπηρέτη του αντιδραστικού μηχανισμού τους.
Χτυπώντας το δημόσιο, η κυβέρνηση χτυπάει όλο τον ελληνικό λαό. Για να καλλιεργήσει την αντίληψη ότι κανένα δικαίωμα δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο. Για να επιβάλει παντού την εργασιακή ζούγκλα.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ!

- ΚΑΤΩ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔ- ΛΑΟΣ- ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!
- ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΤΟ ΕΥΡΩ, Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ!
- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΣ!
Είναι τα 600 δις των ελλήνων καπιταλιστών κρυμμένα στα σεντούκια της Ελβετίας και αλλού.
Είναι η μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου από 24 σε 20%, με αποτέλεσμα μείωση των κρατικών εσόδων κατά τουλάχιστον 535 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι τα τρις που μάζεψαν από την δική μας υπερεκμετάλλευση, στις τράπεζες και τα χρηματιστήρια και τα έκαναν «τραπεζικά προϊόντα» φούσκες.
Είναι τα 62 δισεκατομμύρια ευρώ για τόκους και χρεολύσια, μόνο το 2011. Χωρίς αυτά το χρέος, το «έλλειμμα»των 20 δις του προϋπολογισμού θα γινόταν «πλεόνασμα»!
Είναι τα τρις που πάνε για τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την καταστολή.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΛΕΒΟΥΝ!
Δεν υπάρχει σήμερα πιο ρεαλιστικό πράγμα στον κόσμο από την δυνατότητα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, να δουλεύουμε πολύ λιγότερες ώρες και να δουλεύουμε όλοι, να έχουμε δημόσια παιδεία και υγεία για τον καθένα, να ζούμε σε ανθρώπινες πόλεις και περιβάλλον.
ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
Στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, ενάντια στο κέρδος, τη διαφθορά, τη συναλλαγή με τα ιδιωτικά συμφέροντα και τις κυβερνήσεις που κατασυκοφάντησαν την έννοια του δημόσιου στην εργατική τάξη και έδωσαν την ευκαιρία να «βγαίνουν κι από πάνω» οι πρωταθλητές του παρασιτισμού, οι αγορές δηλ. και οι προστάτες της.
Με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Γιατί αυτός ο δημόσιος τομέας υπάρχει κυρίως για να καταναλώνει εμπορεύματα και υπηρεσίες των πολυεθνικών, για να πουλάει η Siemens στο “δημόσιο” ΟΤΕ, για να εκχωρεί η “δημόσια” ΔΕΗ τζάμπα ρεύμα στις βιομηχανίες, για να γίνονται τα “δημόσια” νοσοκομεία ο καλύτερος πελάτης των πολυεθνικών του φαρμάκου, για να λειτουργεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός σε βάρος των φτωχών και σε όφελος των πλουσίων.
Όταν όλοι βλέπουν την «κρίση χρέους» να αγκαλιάζει την Ισπανία και την Ιταλία, όταν όλος ο καπιταλιστικός κόσμος από τον ευρωπαϊκό νότο, έως την Γερμανία και τις ΗΠΑ βυθίζονται σε μια νέα ύφεση με ενδεχόμενες τρομακτικές συνέπειες πάνω στους λαούς, τότε η μάχη για ένα δημόσιο πλήρως απαλλαγμένο από τα δεσμά των αγορών και της επιχειρηματικής δράσης δεν είναι απλά επιλογή. Γίνεται ζωτική ανάγκη.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΜΑΣ!
Να αποτρέψουμε
• Το κλείσιμο και τη συγχώνευση των υπηρεσιών του δημοσίου. Κανένας εργαζόμενος στην εργασιακή εφεδρεία – καμιά απόλυση! Όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις.
• Την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, της πολιτικής «επιδότησης των απολύσεων και της ανεργίας» με τα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας».
• Την εκχώρηση των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, σε εργολάβους.
• Το νέο μισθολόγιο - φτωχολογιο. Τη λογική της «εξίσωσης προς τα κάτω», στη δημιουργία ενός «ατομικού» μισθού μέσα από τη σύνδεσή του με τους «στόχους» και την χειραγώγηση των εργαζόμενων. Ούτε ένα ευρώ λιγότερο από το μισθό μας. Επιστροφή τώρα όλων των κλεμμένων!
• Να καταργηθεί στη πράξη ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που υποβαθμίζει και διαλύει ουσιαστικά τα πανεπιστήμια.
• Το δουλοκτητικό συμβόλαιο «πρώτης πρόσληψης» για τους νέους.
Διεκδικούμε
• Δημόσια, δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνία, δημοτικές υπηρεσίες
• Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.
• 1400 Ε κατώτερο καθαρό μισθό για όλους. Μείωση των ωρών εργασίας
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Μαζικές προσλήψεις ανέργων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων που καρκινοβατούν, λόγω και έλλειψης προσωπικού, ανάπτυξη νέων τομέων κοινωνικής υποδομής.
• Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό και επιμήκυνσή του για τρία χρόνια. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία και υπηρεσίες.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους.
ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!
Με βάση αυτά πρέπει να κινηθούμε με τον δικό μας τρόπο. Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στο ελάχιστο που καθόρισαν. Σε αυτές τις ώρες το συνδικαλιστικό κίνημα στους ΟΤΑ δεν μπορεί να βαδίζει όπως πριν, πίσω από τις εξελίξεις, πίσω από τις διαθέσεις των εργαζομένων, τις δυνατότητες της λαϊκής πάλης. Σε αυτή τη μάχη πρωταγωνιστές είναι οι εργαζόμενοι. Μόνο έτσι μπορεί να διαμορφωθούν οι όροι για τον συντονισμένο απεργιακό αγώνα που θα φέρει τη νίκη.
1- Στο πολιτικό πλαίσιο παλεύουμε να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική του κεφαλαίου Ε.Ε. Δ.ΝΤ., την διαγραφή του χρέους την εθνικοποίηση των τραπεζών κ.λ.π.
2- Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αποφασίστηκαν, τους δίνουμε ουσιαστικό περιεχόμενο και τις μετατρέπουμε από συμβολικές σε ουσιαστικές και συνεχείς. Δεν μένουμε μόνο εκεί.
3- Κτίζουμε μέτωπο παντού με φορείς, επιτροπές, άλλα σωματεία για παρατεταμένο πολύμορφο αγώνα διαρκείας από τώρα μέχρι να φύγουν.
4- Συμμετέχουμε τοπικά και γενικά στη κίνηση και στις δράσεις της επιτροπής ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
5- Αποκαλύπτουμε και προετοιμάζουμε πλατεία στους εργαζόμενους, στον κόσμο όλο πως πλέον οι κινήσεις διαμαρτυρίας δεν φτάνουν, χρειάζεται μαχητικός, ανατρεπτικός αγώνας με όλα τα μέσα άμεσα τώρα. Σε αυτή τη βάση επιδιώκουμε την μεγίστη δυνατή ενότητα, κοινό μέτωπο απέναντι στον κοινό εχθρό.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ,
ΤΙΣ ΔΕΚΟ, ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!
0ΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
• Δεν πληρώνουμε, τα νέα φοροχαράτσια. Καταθέτουμε μαζικά τα ειδοποιητήρια πληρωμών στο σωματείο.
• Δημιουργούμε ανεξάρτητο κέντρο συντονισμού του αγώνα, με τη δημοκρατική συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων φορέων και επιτροπών από όλους τους χώρους στη ευρύτερη περιοχή.
• Αποφασίζουμε Καταλήψεις εφοριών, τραπεζών, περιφερειών, δημαρχείων μαζί με τα κινήματα των πλατειών, της νεολαίας, των ανέργων σε ημερομηνίες που θα καθορίζονται από το Δ.Σ. σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία και φορείς .
ΑΜΕΣΑ
• Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση την πέμπτη 22- 9 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα προπύλαια και το απόγευμα στις 6.30 στο υπ. Οικονομικών.
• Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση πορεία και κάψιμο ειδοποιητηρίων με άλλους φορείς στη πλατεία Σημιριωτη παρασκευή 23-9
• Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση όλων των Δ.Υ. και των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ στο Σύνταγμα την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη.
.
Επιδιώκουμε 48ωρη Γενική πολιτική Απεργία σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κλιμάκωση με διαρκή αγώνα και επαναλαμβανόμενες πολύμορφες απεργίες από 5 Οκτώβριου σε όλο το δημόσιο τομέα εάν η χούντα κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ δεν αποσύρουν τα μέτρα