23 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Τα τελευταία χρόνια με αφορμή και τις ρατσιστικές εξάρσεις ορισμένων γνωστών κύκλων σχετικά με το δικαίωμα στους αλλοδαπούς  αριστούχους μαθητές να κρατάνε ή όχι την σημαία επανήλθε το θέμα της κατάργησης αυτού του μιλιταριστικού κατάλοιπου. 

Όμως η τελευταία παρέλαση μετατράπηκε από τον έτσι κι αλλιώς οργισμένο κόσμο σε μαζική εκδήλωση λαϊκής διαμαρτυρίας ενάντια στους διακομματικούς διεκπεραιωτές της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής  που προφανώς δεν είχε και πολύ σχέση με τα λεγόμενα "εθνικά ιδεώδη", καθώς το ευρωπαϊκό μέλλον της αστικής τάξης πήρε τη θέση του "εθνικού στόχου".
Σήμερα όλα αυτά είναι παρελθόν. Ο στόχος της παρέλασης είναι να διαφυλαχθεί το δικαίωμα των επισήμων (πολιτική,στρατιωτική, θρησκευτική ηγεσία κ.α) να εξακολουθούν να εκφράζουν  συμβολικά το έθνος στις συμβολικές παρελάσεις που καμία σχέση δεν είχαν -σχεδόν ποτέ- με την απόδοση τιμών στα θύματα των εθνικών-απελευθερωτικών αγώνων, μακρυά από τον οργισμένο λαό.

Την Κυριακή στην στρατοκρατούμενη από τους ευρωτσολιάδες Αθήνα η παρέλαση  μπροστά στους  εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος με αποκλεισμένους ακόμα και τους γονείς που θα παρελάσουν τα παιδιά τους,θα είναι και το τέλος του θεσμού όπως τον ξέραμε.

  • Οι παρελάσεις καταργήθηκαν, για την ακρίβεια πέθαναν.
  • Καιρός να καταργηθούν και τυπικά όπως ζητάμε εδώ και χρόνια.
  • Οι ευρωτσολιάδες ας κάνουν παρέλαση στις δεξιώσεις τους απολαμβάνοντας την ασφάλεια του σιναφιού τους.
  • Εμείς ας συνεχίσουμε τις δικές μας "παρελάσεις" στους δρόμους, που οι "επίσημοι"  δεν είχαν ποτέ θέση.