22 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Μιλάνε οι "πλεονάζοντες" (2)


Στρατής Κορμπάκης

μέλος του Δ.Σ του Σ.Ε.Δ.ΑΜ, απολυμένος (πλεονάζων)

ομιλία στην συγκέντρωση στο Μαρούσι στις 14/7.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισες

Διαμαρτυρόμαστε σήμερα για την απόφαση του Δημάρχου Αμαρουσίου να πετάξει στο δρόμο 105 εργαζόμενους του Οργανισμού Εργασίας του Δήμου, ύστερα από 10-15 χρόνια δουλειάς, θεωρώντας τους ως πλεονάζον προσωπικό.

Να τονίσουμε επίσης ότι στην ΔΕΑΔΑ εργάζονται 230 άτομα, ένας αριθμός εκ των οποίων θα θεωρηθεί και αυτός πλεονάζον προσωπικό, ανεβάζοντας κι’ άλλο τον αριθμό των απολυμένων του Δήμου.

Διαμαρτυρόμαστε για τη μεθόδευση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, βάσει της απόφασης του ίδιου Δημοτικού Συμβούλιου που ανακηρύσσει το Μαρούσι ως τουριστικό προορισμό. Απόφαση που πάρθηκε κατ ’επιταγή των μεγαλοξενοδόχων και των ιδιοκτητών των πολυκαταστημάτων που θέλουν να καταργήσουν την αργία της Κυριακής και να εφαρμόσουν την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και 68 ωρών, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καμιά από τις παραπάνω αποφάσεις δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσονται στον πόλεμο που έχει κηρύξει το κεφάλαιο κατά της μόνιμης και σταθερής εργασίας, κατά και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που δεν έχουν χτυπηθεί ακόμα.

Οι εργασιακές σχέσεις που θέλουν να εφαρμόσουν, και τις οποίες στο Δήμο Αμαρουσίου γνωρίζουμε πολύ καλά αφού πρωτοστατεί σε οτιδήποτε αντεργατικό, είναι τα stage, η ημιαπασχόληση, και οποιαδήποτε άλλη μορφή ελαστικής εργασίας, εξυπηρετεί τα σχέδιά τους στο χτύπημα της σταθερής εργασίας και στη δημιουργία ομήρων και εκβιαζόμενων εργαζομένων, που δεν θα διεκδικούν.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι προσλαμβάνονται στο Δήμο Αμαρουσίου με συμβάσεις έργου και προγράμματα stage, την ίδια στιγμή που 105 πετιούνται στο δρόμο.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου είναι σαφές ποια συμφέρονται και ποιες πολιτικές εξυπηρετεί. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα του MALL και του Golden Hall, τις πολιτικές των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Θέλει εργαζόμενους υποχείριά του, γι’ αυτό άλλωστε απολύει κυρίώς, όσους πρωτοστατούν στις απεργίες και στις κινητοποιήσεις.

Προφασίζεται οικονομικά προβλήματα του Δήμου απολύοντας 105, ενώ ταυτόχρονα κάνει εκατοντάδες προσλήψεις αναλώσιμων-συμβασιούχων, μοιράζοντας κάθε θέση πλήρους εργασίας σε 3 τετράωρα, πουλώντας ως εκδούλευση το δικαίωμα στην εργασία.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε να εφαρμοστούν αυτές οι αποφάσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • · Aμεση ανάκληση της απόφασης του δημοτικού συμβούλιου για την απόλυση των 105.
  • · Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων στο Δήμο.
  • · Σ.Σ.Ε που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • · Κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • · 5ήμερο- 7 ωρο – 40ωρο.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων, για να μην συμμετέχουν στην αποψινή κινητοποίηση.