“Για την αποκατάσταση της αλήθειας κατόπιν των όσων κακόβουλων και αναμφίβολα κατευθυνόμενων σχολίων είδαν το φως της δημοσιότητας, για τη μεταφορά στο Δήμο Αμαρουσίου, του κ. Γ. Κασναφέρη από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου», πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής:

Η νέα Δημοτική Αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της, δεσμεύτηκε εξ αρχής ότι δε θα γίνει καμία απόλυση και στο πλαίσιο αυτό κινείται μέχρι σήμερα. Η Δημοτική Αρχή βρήκε τον κ. Κασναφέρη να έχει ήδη σύμβαση αορίστου χρόνου (ήδη από τον Μάρτιο του 2002) με τον «Οργανισμό Εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου», εργαζόμενος ως διοικητικός υπάλληλος σε υλοποίηση αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου, με ασυνήθιστα υψηλή αμοιβή. Στο πλαίσιο της εξυγίανσης και του νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου, επήλθε άμεσα προσαρμογή των αποδοχών του στα νόμιμα πλαίσια, που ορίζουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνεχίζοντας την εργασία του με τα ίδια καθήκοντα.

Η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε για ενάμιση χρόνο με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και για τους εργαζομένους του «Οργανισμού Εργασίας στο Δήμου Αμαρουσίου» (αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας), όπως αυτά κατοχυρώθηκαν για το προσωπικό των δημοτικών επιχειρήσεων. Μετά από ενέργειες του Δημάρχου Αμαρουσίου, δόθηκε τελικά η δυνατότητα αυτή με νομοθετική ρύθμιση το Δεκέμβριο του 2008 και με βάση την παραπάνω σύμβαση, ο κ. Κασναφέρης θεμελίωσε, μαζί με άλλους 374 εργαζομένους, εργασιακά δικαιώματα για την μεταφορά του στο Δήμο ή σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Με βάση τις σχετικές διατάξεις προκρίθηκε η μεταφορά του στις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς μάλιστα ο τομέας του αθλητισμού και της προαγωγής της άθλησης και της νεολαίας, αποτελούν βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Όπως και άλλοι άνθρωποι του αθλητισμού, που εργάζονται στις υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, ο κ. Κασναφέρης έκανε χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων του (χρήση νόμιμων αδειών και αδειών άνευ αποδοχών κ.λπ.).

Αφού ο κ. Κασναφέρης έλαβε γνώση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μεταφορά του στο Δήμο Αμαρουσίου, υπέβαλε αίτημα ζητώντας την μετακίνησή του στις υπηρεσίες του Ο.Α.Κ.Α. (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών), ευχαριστώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει στο Δήμο.

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή εγγυήθηκε τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων του «Οργανισμού Εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου» και, παρά τα κακεντρεχή και δόλια σχόλια μια μικρής μειοψηφίας, εργάζεται εντατικά προς την κατεύθυνση αυτήν, υλοποιώντας ήδη τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά του προσωπικού. Όσο κάποιοι ασχολούνται με τη διαστρέβλωση της αλήθειας, η Δημοτική Αρχή εργάζεται για τη διασφάλιση των εργαζομένων. Κατόπιν των παραπάνω διευκρινίσεων, κάθε περαιτέρω σχόλιο παρέλκει και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. “

Εκ του Γραφείου Τύπου

ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Αναδημοσίευση από http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_6068.html


Σχετικές αναρτήσεις:

Zougla online - 'Εγινε... κηπουρός και ο Κασναφέρης


troktiko: Και ο Κασναφέρης ήταν... κηπουρός


gazzetta.gr - Πυρά κατά Κασναφέρη!


http://www.maroussi-guide.gr/v3/article/karta_apo_kasnaferi_se_patouli.html


συνεχίζεται...