24 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: "Πρωτοπόρος" και στο κυνήγι των μεταναστών


και στην επιχειρούμενη κατάργηση της Κυριακής-αργίας.

Η Αχτιδική Επιτροπή των Βορείων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ καταγγέλλει τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη (Ν.Δ.), ο οποίος, με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου επιχείρησε να κάνει το μαύρο άσπρο και να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να χτυπηθεί το ωράριο των εργαζομένων από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που χαρακτηρίζει το Μαρούσι τουριστικό προορισμό.

Στη συνέντευξη Τύπου ισχυρίστηκε ότι απλώς έδωσε μια απάντηση στην ερώτηση της Νομαρχίας σχετικά με το αν πρέπει να χαρακτηριστεί ο Δήμος τουριστική περιοχή. Είναι τόσο αφελής ώστε δεν κατάλαβε γιατί η Νομαρχία απευθύνει τέτοιο ερώτημα στους Δήμους;

Μήπως μπορεί να μας απαντήσει γιατί ο Δήμος Αμαρουσίου έσπευσε να πάρει τέτοια απόφαση;

Μα προφανώς γιατί στο Μαρούσι λειτουργούν μεγάλα εμπορικά κέντρα και αυτή η απόφαση ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για το χτύπημα του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Ήδη υπάρχουν καταγγελίες εργαζομένων στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, πως από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα λειτουργεί και τις Κυριακές.

Η πολιτική που έχει εφαρμόσει είναι αδιάψευστος μάρτυρας των προθέσεών του.

Οι εργαζόμενοι έχουν πολλά δείγματα γραφής της πολιτικής του.

Στο μεγάλο κεφάλαιο δίνει όρκους τιμής η δημοτική αρχή του Αμαρουσίου και στα συμφέροντά του υποκλίνεται.

Το αποκρουστικό πρόσωπό της φανερώθηκε με την απόλυση 105 εργαζομένων από τον Δήμο το προηγούμενο διάστημα, αφού χαρακτηρίστηκε πλεονάζον προσωπικό.

Βέβαια, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα υπόλοιπα κόμματα μπροστά σε αυτή την απόφαση «ποιούν την νήσσαν».

Το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ είναι συνυπεύθυνοι. Έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από μια πολιτική για την οποία έχουν πρωτοστατήσει στην υλοποίησή της.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να ανησυχούν πολύ περισσότερο γι’ αυτά που έρχονται.

Επιβεβαιώνεται γιατί έχουν κάθε δίκιο να διαδηλώνουν και να αγωνίζονται ενάντια σε αυτή την πολιτική. Γιατί πρέπει να αντισταθούν στις αποφάσεις που κλέβουν τη ζωή τους και οδηγούν σε βέβαιο λουκέτο τα μικροκαταστήματα προς όφελος των μεγαθηρίων του εμπορίου.

Περιθώρια για αυταπάτες όπως αυτές που σκορπίστηκαν στη σημερινή συνέντευξη δεν υπάρχουν.

Με ισχυρό λαϊκό κίνημα, με αποφασιστική και συντονισμένη αντεπίθεση οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν φρένο σε αυτά τα σχέδια.

Για να ανοίξει ο δρόμος τις λαϊκής συμμαχίας που θα διεκδικεί τον πλούτο που υπάρχει να τον καρπώνονται αυτοί που τον παράγουν και όχι οι σημερινοί εκμεταλλευτές τους.

Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ