3 Ιουλίου 2009

ΟΝΔΟΥΡΑ: "Δεν τραβάει" το πραξικόπημα

Σε μία δραστική κίνηση στήριξης του ανατραπέντος προέδρου της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών δήλωσε ότι θα μεταβεί ο ίδιος στη χώρα προκειμένου να δώσει "τελεσίγραφο" στην προσωρινή κυβέρνηση.


Ο πρόεδρος του OAS (Organization of American States) Χοσέ Μιγκέλ Ιντούλτσα δήλωσε ότι δεν σκοπεύει διαπραγματευτεί με την προσωρινή κυβέρνηση για το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Ονδούρα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αντιθέτως, θα εκδιώξει την Ονδούρα από τον Οργανισμό εάν δεν αποκαταστήσει τον πρόεδρό της.

"Θα κάνω ό,τι μπορώ. Ωστόσο θεωρώ ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναστραφεί η κατάσταση μέσα σε λίγες ημέρες" δήλωσε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης της Ονδούρας, Ρομπέρτο Μισελέτι δήλωσε οτι δεν θα υποχωρήσει μπροστά στη διεθνή πίεση.

Η επίσκεψη του Ιντούλτσα θα γίνει την Παρασκευή και στην περίπτωση που η προσωρινή κυβέρνηση των πραξικοπηματιών αρνηθούν να εγκαταλείψουν την εξουσία, οι οικονομικές κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν στη χώρα, μπορεί να συμπεριλάβουν και τη διακοπή της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας.

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=306705&cid=8