18 Ιουλίου 2009

Νέα καταδίκη Τζανίκου

Ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου καταδικάστηκε ξανά για συκοφαντική δυσφήμηση σχετικά με την υπόθεση του Mall - αυτή τη φορά εναντίον της Σοφίας Σακοράφα, ίσως της μοναδικής βουλευτή που μίλησε δημόσια για το σκάνδαλο.

Επτά μήνες μετά την πρώτη καταδίκη του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου, Παναγιώτη Τζανίκου, για συκοφαντική δυσφήμηση, μια νέα απόφαση δικαστηρίου τον κρίνει ένοχο για το ίδιο αδίκημα. Αυτή τη φορά καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης, με δικαίωμα εξαγοράς, για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της Σοφίας Σακοράφα, την εποχή που η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τότε δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου, μαζί με τον Δορύλαο Κλαπάκη, ήταν σχεδόν οι μόνοι που αντιστάθηκαν στα σχέδια Τζανίκου για την ανέγερση του Mall. Ο τότε δήμαρχος κατηγορούσε τη Σακοράφα πως ο λόγος που εναντιωνόταν στο Mall (πετυχαίνοντας μάλιστα τη μείωση της δόμησής του) ήταν ότι… εξυπηρετούσε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στη δίκη της 1ης Ιουλίου δεν εμφανίστηκε ούτε ο ίδιος ο Τζανίκος, ούτε οι δικηγόροι του. Όπως φαίνεται, είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στο νέο του πόστο ως… σύμβουλος του δήμου Αρτέμιδος.

Στην πρώτη καταδίκη του Τζανίκου (τον Ιανουάριο του 2009, για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Δορύλαου Κλαπάκη), η ομερτά των ΜΜΕ είχε σπάσει από ένα ανώνυμο email - αεροπλανάκι που πέταξε από υπολογιστή σε υπολογιστή και έγινε η αφορμή για τη δημιουργία σχετικού γκρουπ στο Facebook και μερικών - έστω και μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού- δημοσιευμάτων της είδησης. Αυτή τη φορά, η είδηση δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής σε κανένα μπλογκ, πόσω μάλλον σε κάποιο από τα παραδοσιακά ΜΜΕ.

Η νέα καταδίκη Τζανίκου επαναφέρει και ένα άλλο ερώτημα: Τι κάνει σήμερα ο (δις καταδικασμένος από την ελληνική δικαιοσύνη) πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου; Η απολαυστική, όσο και ξενερωτική (για την πολιτική μας ζωή) απάντηση, εδώ.

Αναδημοσίευση από: facthemall