2 Δεκεμβρίου 2009

Babis Vovos: όπως τον (πολύ) παλιό, (πολύ) καλό καιρό


Νέα πρόταση από το Βωβό για να ξεμπλοκάρει το project

Νέα προσπάθεια για να απεμπλακεί το θέμα της διπλής ανάπλασης και να προχωρήσει η κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ και του Εμπορικού Κέντρου κατέθεσε η Μπάμπης Βωβός προς τους εμπλεκόμενους φορείς, ΠΑΕ, δήμο Αθηναίων και Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η Μπ.Βωβός είναι διατεθειμένη να κάνει νέες παραχωρήσεις πέραν των 20 στρεμμάτων που ήδη έχει προσφέρει. Παράλληλα αναλαμβάνει την υποχρέωση να κατασκευάσει σταθμό αυτοκινήτων 1.500 θέσεων στάθμευσης και να παραχωρήσει 500 θέσεις από αυτές που θα κατασκευαστούν στο εμπορικό κέντρο, ώστε να εξασφαλιστούν, μαζί με τις εντός του γηπέδου θέσεις, οι απαιτούμενες για τη λειτουργία του. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται και η έλειψη των 500 θέσεων που θα κστασκευάζονταν στο πολυλειτουργικό κέντρο του δήμου.

 Το θέμα είχε αρχικά φανεί να "ξεκολά", αλλά οι διαδικασίες φαίνονται χρονοβόρες, καθώς θα απαιτηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση ή Προεδρικό Διάταγμα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος τηρεί στάση αναμονής μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 Η αρμόδιος υπουργός κυρία Τίνα Μπιρμπίλη έχει συζητήσει το θέμα με το δήμο Αθηναίων, ο οποίος δέχεται να μην κατασκευάσει το δημαρχιακό μέγαρο προκειμένου να αυξηθεί  ό χώρος πράσινου.

Οικονομική εφημερίδα ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ