1 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:Γιά το οικόπεδο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ


http://www.kontrastonkairo.gr/
ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 
ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ «ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ» (Ράλλη & Χατζηαντωνίου)

Η Δημοτική Αρχή προκειμένου να δικαιολογήσει, την υπαναχώρησή της για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου «Παναγόπουλου», στο κέντρο της πόλης, προσφεύγει πάλι σε επικοινωνιακά τεχνάσματα που την εκθέτουν.

Η απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής να δεχθεί από την εταιρία EKTASIS DEVELOPMENT, ιδιοκτήτριας του χώρου, δωρεάν παραχώρηση της επικαρπίας 90 θέσεων στάθμευσης επί 30 χρόνια, σε αντάλλαγμα της άδειας οικοδόμησης του οικοπέδου, είναι αναξιόπιστη και αφερέγγυα.

Μετά από κυοφορία, τουλάχιστον ενός χρόνου, τελικά η πολεοδομία του Δήμου, εξέδωσε την 185/2009 άδεια ανέγερσης τριώροφης βιοκλιματικής οικοδομής με πέντε υπόγειους ορόφους, χωρητικότητας περίπου 350 θέσεων στάθμευσης και κοπή τεσσάρων (4) δέντρων.
Είναι σημαντικό να τονισθεί πως η συμφωνία γίνεται με μια εταιρία υπό πτώχευση, αφού έχει υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 99 του νόμου 3588/2007 που διαπραγματεύεται τα χρέη της με τους πιστωτές της.

Επί πλέον η συμφωνία γίνεται με προσύμφωνο και όχι με οριστικό συμβόλαιο ώστε να δεσμεύει οριστικά και αμετάκλητα την εταιρία και τους πιθανούς μελλοντικούς ιδιοκτήτες του οικοπέδου.

Το προσύμφωνο δεν καλύπτει τον Δήμο σε περίπτωση υπαναχώρησης της εταιρίας.

Είναι φανερό από τα παραπάνω πως η απόφαση της Δημοτικής Αρχής εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της εταιρίας, η οποία θα χρησιμοποιήσει την έκδοση της άδειας για την προώθηση των σκοπών της.

Με την έκδοση της άδειας, εάν η εταιρία πτωχεύσει και έχει ξεκινήσει το έργο, η πόλη κινδυνεύει να «κληρονομήσει» ένα ακόμα γιαπί στη θέση των υπεραιωνόβιων πεύκων που βρίσκονται μέσα στο οικόπεδο.

Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» θεωρεί πως όλες οι μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής συνιστούν καθαρό εμπαιγμό των κατοίκων και θυμίζουν όλο και περισσότερο τα έργα και τις ημέρες του καθεστώτος «ΤΖΑΝΙΚΟΥ».

Οι πολίτες απαιτούν να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση 233/2008 του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλοτρίωση του χώρου και μετατροπή του σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, που ακύρωσε η Δημοτική Αρχή.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ"