24 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ

  Δελτίο Τύπου 23/12/2010
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ /ΠΕΥΚΗΣ

Με μεγάλη συμμετοχή και διάθεση για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει τα αρπακτικά του κεφαλαίου στα λαϊκά συμφέροντα και τους εργαζόμενους πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο το Μαρουσιού η πρώτη ανοιχτή συνέλευση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ /ΠΕΥΚΗΣ. 

Η συνέλευση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Δημήτρη Πολυχρονιάδη εκ μέρους της Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, που συμμετέχει και στηρίζει την Επιτροπή Αγώνα στις δράσεις της. Ακολούθησε η τοποθέτηση των Βασίλη Παπαδόπουλου και Δημήτρη Ντινοδήμου από το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ και του Μανώλη Λιονάκη από την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων και εργαζομένων Γραμματικού –Ωρωπού κατά των ΧΥΤΑ. 

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τα μέλη της Επιτροπής, Κώστα Φωτάκη, Γιάννη Μανιό, κ.α για τα ζητήματα οργάνωσης των δράσεων μέσα στο Γενάρη και δεκάδες άλλες τοποθετήσεις παρευρισκόμενων που τόνισαν την αναγκαιότητα επέκτασης των δράσεων του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ως απάντηση στην επίθεση που δέχεται σήμερα συνολικά η κοινωνία από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια( ΕΕ – ΔΝΤ). 

 Στη Συνέλευση παραβρέθηκαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κερατέας που ενημέρωσαν αναλυτικά για τα ζητήματα του αγώνα και των δράσεών τους. Συμμετείχαν επίσης μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγ.Παρασκευής που ζήτησαν την οργάνωση και το Συντονισμό των δράσεων όλων των όμορων δήμων, ζήτημα που έγινε ομόφωνα αποδεκτό. 

Η συνέλευση αποφάσισε το ξεκίνημα των δράσεων της Επιτροπής Αγώνα ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ από τον Ιανουάριο του 2011 σε τακτά διαστήματα και σε όλο το μήκος της διαδρομής ( οι ημερομηνίες και οι ώρες θα ανακοινώνονται από τα ιστολόγια των επιτροπών αγώνα). Εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στον Αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και αποφασίστηκε η συμμετοχή όλων στη εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, όπως και στη Συναυλία που θα ακολουθήσει στο Οβρυόκαστρο Κερατέας σήμερα 23/12 στις 7μ.μ.

 Η Επιτροπή Αγώνα ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – ΠΕΥΚΗΣ θα συμμετέχει σε όλες τις δράσεις του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ και καλεί όλους να παρευρεθούν στις δράσεις του ανοίγματος των διοδίων (ΤΡΙΠΛΟ BY PASS) στις 24/12. Σταθμοί διοδίων Ελευσίνας και Αττικής Οδού (Ελευσίνα) 4μ.μ. και Διόδια Αφιδνών 7μ.μ. Αποφασίστηκε η οργάνωση και λειτουργία της Επιτροπής Αγώνα με τακτικές ανοιχτές συνελέυσεις και αμεσοδημοκρατική λειτουργία.