17 Δεκεμβρίου 2010

O Γυμνασιάρχης του 2ου Γυμνάσιου Κηφισιας ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ έδωσε εντολή να συλληφθούν ανήλικοι μαθητές

«Το πρωί της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου 2010 στις 07:45 ο διευθυντής του 2ου Γυμνάσιου Κηφισιάς, Θεόδωρος Χριστοδούλου, προσερχόμενος στο σχολείο διαπίστωσε ότι ελάχιστοι μαθητές είχαν αποκλείσει την κεντρική είσοδο του κτηρίου στοιβάζοντας μερικά παγκάκια μπροστά στην πόρτα, σε μια απόπειρα να πραγματοποιήσουν κατάληψη. Πήδηξε από τα κάγκελα μέσα στον αυλόγυρο, παραμέρισε τα παγκάκια, άνοιξε την πόρτα και πήγε στο γραφείο του. Κάλεσε τους δύο πρωταγωνιστές και μέλη του 15μελούς, τους μαθητές της Γ΄ τάξης Φρεντερίκ Χαρούνι και Απόστολο Καλλίτση, και τους είπε να περιμένουν έξω από την πόρτα του γραφείου του.

Τηλεφώνησε στην αστυνομία και μέσα σε 10 λεπτά, δηλαδή στις 08:00 η ώρα, εμφανίστηκαν δύο ένστολοι αστυνομικοί από το Α.Τ. Κηφισιάς και συνέλαβαν τους δύο ανήλικους μαθητές, οι οποίοι είχαν τρομοκρατηθεί και παρακαλούσαν τον διευθυντή να το ξανασκεφτεί και να τους λυπηθεί, δηλώνοντας μεταμέλεια για την πράξη τους.

Εκείνος ήταν έξαλλος, τους μιλούσε πολύ άσχημα και φυσικά δεν άλλαξε την απόφασή του. Οι αστυνομικοί συνόδευσαν τους δύο μαθητές στο περιπολικό και κατόπιν στο αστυνομικό τμήμα, μπροστά στα μάτια και των υπολοίπων μαθητών που προσέρχονταν εκείνη την ώρα στο σχολείο.

Ο διευθυντής στην προσευχή ανακοίνωσε θριαμβευτικά τα γεγονότα, με ύφος και εκφράσεις εκφοβισμού προς τους υπολοίπους, προσθέτοντας πως τους τιμωρεί με διήμερη αποβολή. Φυσικά, για παρουσία εισαγγελέα, ούτε λόγος...».

Τα στοιχεία εκείνων που έκαναν την καταγγελία στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr αλλά δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους.
Επιμέλεια: Mήτσος Κ.