9 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Το πιο μεγάλο δέντρο στον πιο χρεωμένο δήμο



Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου μας πληροφορεί πως η πόλη διαθέτει το πιο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου «Κόντρα στον Καιρό»: «Η ματαιοδοξία της δημοτικής αρχής, που έκδηλα αποτυπώνεται στην καθημερινή στάση ζωής των ανθρώπων της διοίκησης του δήμου, δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και την επίδειξη του “πιο φωτεινού, πιο λαμπρού, πιο εντυπωσιακού δέντρου που είδατε ποτέ”.

Είναι γνωστό το επίπεδο της αισθητικής, όσο και της σεμνότητας, των ανθρώπων που διοικούν την πόλη εδώ και τέσσερα χρόνια. Η ανάγκη για συνεχή επίδειξη και η επιλογή του δόγματος “άρτος και θεάματα”, κυριαρχούν, σε μια εποχή που τα έξοδα και η αλόγιστη σπατάλη δεν ταιριάζουν σε ένα δήμο με τεράστια χρέη του Δήμου Αμαρουσίου.

Όταν ο κάθε Μαρουσιώτης είναι χρεωμένος με χιλιάδες ευρώ, με βάση τα επίσημα στοιχεία, εξαιτίας των επιλογών των διοικήσεων Τζανίκου και Πατούλη, το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι να καμαρώσει «το πιο φωτεινό, το πιο λαμπρό, το πιο εντυπωσιακό δέντρο που είδε ποτέ». Ο κύριος Πατούλης όμως ενδιαφέρεται να καμαρώσει με την προβολή του στις εφημερίδες, στα κανάλια και σε όσο δυνατόν περισσότερα Μ.Μ.Ε.. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου, μπορούν κάλλιστα να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους, με υψηλή αισθητική και ποιότητα, χωρίς να προκαλούν, αλλά και χωρίς να ταυτίζονται με τη μιζέρια.
Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου, να πληροφορήσει τους Μαρουσιώτες, αναλυτικά, πόσο θα κοστίσουν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις, ώστε να μπορέσουν αυτοί να κρίνουν εάν το ύψος της δαπάνης ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.

Καλούμε επίσης τη διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει σε απογραφή των άνεργων δημοτών και όλων των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη ηθικής, ψυχολογικής και οικονομικής ενίσχυσης και να λάβει τα αντίστοιχα πρακτικά μέτρα ενίσχυσης».